Beril Ercümen- İl binasında basın toplandısı düzenleyen Karataş, "29 Aralık Pazar günü Genel Başkanımız'ın katılımıyla aday tanıtım toplantısı düzenliyoruz. Toplantı saat 13.00'te Fuar 3 nolu holde düzenlenecek. Dolayısıyla pazar günü Allah kısmet ederse İzmirli hemşehrilerimizi, İzmir'e has aday tanıtım toplantısına bekliyoruz" dedi.

Sözlerine Alaybey Tersanesi'ndeki kaza ile ilgili başlayan Karataş, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet ve başsağlığı diliyorum. Bu romörkör suya indirilirken şehit olan asker ve sivillerimiz romörkörün yan yatmaması için çaba sarfederlerken maalesef başarılı olamadılar ama şehit olma pahasına bu gayreti gösterdiler. Yüce türk milleti onlara şükran borçludur" diye konuştu.

MHP'nin yıllardır söylediği iktidarın yolsuzlukları konusununun geçtiğimiz hafta gündeme geldiğini ifade eden Karataş, "Birileri devlet malı olan romörkörü kurtarmak için şehit olurken, rüşvet ve yolsuzluk olayı belgelenmiş oldu" diye konuştu.

Yolsuzluğun boyutu yüksek

Yolsuzluğun boyutunun yüksek olduğunu vurgulayan Karataş,  100 milyon eurodan bahsedildiğinin altını çizerek, "Bu nereye kadar ulaşacak tabi ki bizler de izliyoruz. Herhalde yüce adalet net biçimde ortaya koyacaktır. Rüşvet ve yolsuzluğu belgeleyen ve bunu net bir şekilde belgeleyen emniyet görevlilerimizin başına gelenlere de değinmek istiyorum. Bu yolsuzluklar iki ilde belgelenmiş. Özellikle İstanbul'da. Akabinde iktidar emniyet görevlilerinin yerlerini değiştirmiş. Ankara'da emniyet genel müdürü ve birçok görevlinin yerini değiştirmiş. Ama ne gariptir ki birçok ilde emniyet görevlilerimizin daha doğrusu bu operasyonu yapacak olan şube müdürlerinin yerleri değiştirildi. İzmir'de de bu böyle oldu. İzmir ve diğer illerde niye yapılmıyor? İzmir'de ne tür yolsuzluklar var? Önümüzdeki süreçte bu yolsuzlukların ortaya çıkarılması kaygısıyla bunun yapıldığı açık" şeklinde konuştu.

İzmir'de yapılmış olan bir rüşvet ve yolsuzluk olayı varsa mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini ifade eden Karataş, "Bazı kamu mallarının özelleştirme adı atında satıldığı hepimizin malumu. Bornova'da Ağaçlı Yol arazisi, rakı fabrikasının yerinin satılması, Sümerbank'ın şu anki yerinin satılması sözkonusu. Bu çalkantılarla, yolsuzluklarla tabi ki bir mahalli idare seçimine gidiyoruz. Ama bu yolsuzluk sadece Ankara ve İstanbul'da belgelenen meselelerle kalmayacak gibi görünüyor. Boyutu çok yüksek. Devlet Bahçeli, 'Cumhuriyet tarihinde hiçbir iktidarın yapmadığı ve belki de 100 yıla damgasını vuracak yolsuzlukların yapıldığını' söyledi" diye konuştu.