Erdoğan, şiddetli yağmur altında partisinin Aydın İstasyon Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, Aydın'ın Yörük Ali Efe'nin, merhum Adnan Menderes'in, Umurbey'in, Çakabey'in şehri, Efeler diyarı olduğunu söyledi. Bugünün önemli bir gün olduğunu kaydeden Erdoğan, konuşmasına merhum Adnan Menderes'i ve arkadaşlarını rahmetle anarak başlamak istediğini belirtti. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Bugün Aydınlı kardeşlerimle bir muhasebeyi yaparak yola çıkmamız lazım. Demokrasinin kırılma noktası olan 1961'i, bugün hatırlamak durumundayız. 1960'da bir 27 Mayıs günü yapılan o meşum müdahalenin üzerinden tam 51 yıl geçti. Aydınlı bir demokrasi kahramanını, Aydınlı bir efeyi, Adnan Menderes'i aldılar, Yassıadada'da güya yargıladılar. Maalesef iki arkadaşıyla birlikte idam ettiler. Burada, kendi memleketinde Adnan Menderes'i, onun yol arkadaşları olan Hasan Polatkan'ı, Fatin Rüştü Zorlu'yu yad etmeden bugünkü konuşmama başlayamazdım. Allah onlardan razı olsun. İnşallah mekanları cennet olsun. Ne yaptı Adnan Menderes? Suçu neydi? 14 mayıs 1950'de 'Yeter söz milletindir' diyerek iktidara geldi, CHP'nin otoriter rejimini alt üst etti. 12 Haziran'da CHP'yi Aydın'da silmeye hazır mıyız?"
 
CHP yine aynı CHP değil mi?
 
Adnan Menderes'in statükoya karşı çıktığını dile getiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Çünkü CHP zulmüne karşı çıktı. Tahriklere, kışkırtmalara, istismara, yolsuzluklara, yasaklara, seçkinci bürokrasiye, üstünlerin hukukuna karşı çıktı. Bu milletin emeğine, sofradaki ekmeğine, tarladaki pamuğuna, buğdayına musallat olan ama milletine tepeden bakan, milletini aşağılayan, milleti adeta böcek gibi gören o CHP zihniyetine karşı çıktı. Bugün değişen bir şey var mı? CHP yine aynı CHP değil mi? Aynı zihniyet değil mi? Ne diyorlar benim milletime? 'Göbeğini kaşıyan adam'. Ne diyor benim milletime bu CHP'liler, bu CHP zihniyeti, 'bidon kafalı'. Ne diyor bunlar, 'Yüzde 60'ı aptal'. CHP zihniyeti bu. 27 Mayıs, Türkiye'nin demokrasi tarihinde kara bir lekedir. 27 Mayıs bu milletin demokrasi mücadelesinde acı bir yaradır. 27 Mayıs, CHP zulmünün, statüko baskısının, vesayetçi anlayışın, nasıl gözü kara şekilde masum insanların canına kıydığının resmi belgesidir. Açık söylüyorum, 27 Mayıs'ı biz unutmadık, millet unutmadı. Demokrasi mücadelesi adına da 27 Mayıs'ı asla unutmayacak ve unutturmayacağız. Onun için Aydınlıya önemli bir görev düşüyor. Aydınlının, Türkiye'ye önemli bir mesajının olması gerekiyor. CHP Aydın'da çok ciddi bir tokadı sandıkta yemelidir, yemelidir."

Gömleğimi giyerek çıktım

Erdoğan, Yassıada'yı AK Parti olarak ustalık dönemlerinde "Yaslı Ada" olmaktan çıkaracaklarını söyledi. Türkiye'de 27 Mayısların tekrar yaşanmasına müsaade etmeyeceklerini, Adnan Menderes'in memleketinden açık yüreklilikle bunu söylediğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti: "Tüm Türkiye'ye açık yüreklilikle söylüyorum, bize Adnan Menderes'in akıbetini hatırlatan CHP yönetimine sesleniyorum. Benim için diyorlar ya, kim diyor? CHP yönetimi, 'Adnan Menderesi unutma' diyor. Bize idam sehpasını işaret edenlere söylüyorum. Bizi Yüce Divan'la tehdit eden MHP'nin yönetimine sesleniyorum. Gafillere sesleniyorum. Biz tıpkı Adnan Menderes gibi bu yola beyaz gömleğimizi giyerek çıktık. Biz milletin yoluna, hizmetin yoluna, vatanımızın yoluna canımızı koyarak çıktık. Asla doğru yoldan vazgeçmeyiz. Bu yoldan geri adım atmayız. Ne diyor şair, 'Ölüm ne uzak bize. Ne yakın bize ölüm. Ölümsüzlüğü tattık bize neylesin ölüm. Bizim için ölüm yok olmak değil, ölüm bizim için yeniden bir diriliştir. Batü badel mevt'tir ölüm bizim için.'
 İnşallah o Yassıada var ya, o Yassıada'yı AK Parti olarak ustalık dönemimizde 'Yaslı Ada' olmaktan çıkarıyoruz. Kültür Turizm Bakanlığına burayı devretmek suretiyle yeni bir süreç başlayacak. Ve orası artık barışa, özgürlüklere, demokrasiye özlemi olan, düşüncesini, fikrini, inancını sergileyenlerin el ele olacağı bir ada haline geliyor. Bunu müjdeliyorum." Erdoğan, Menderes'i asanların aslında bu ülkede iş başına gelecek hükümetlere, "Her an ensenizdeyiz, sizi takip ediyoruz, statükoya karşı gelmeyin" mesajı verdiğini belirtti. 
 
Statüko, ittifak içinde
 
12 Haziran seçimleri öncesi AK Parti'nin hedef alınmasının, bu dik duruşun bir neticesi olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Görüyorsunuz, şu anda statüko ittifak içine girmiş durumda. CHP'si, MHP'si, BDP'si kol kola girmiş, aynı hizaya geçmiş durumda. AK Parti karşısında kenetlendiler. Batıda CHP ve MHP ittifak halinde, AK Parti'ye çamur atmaya çalışırken, Doğu'da, Güneydoğuda AK Parti'nin seçim büroları, il, ilçe başkanlıkları hedef alınıyor. Dün bir ilçe başkanımın çocuğunu terör örgütü kaçırdı. 2 gün önce Silvan'da ilçe başkanımın taş ocağını basarak, tüm iş makinelerini yaktılar. 100'ü aşkın seçim büromuzu molotofladılar. Şimdi çıkıyor, bakıyorsun medya da buna çanak tutuyor, BDP yetkilileri çıkıp televizyonlarda şunu söylüyorlar. Şahsımla alakalı garip garip ifadeler. 'Siz demokrat mısınız, özgürlükten yana mısınız? Eğer demokratsanız şu terör örgütüne sığınmayın.' Eğer Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına, bu kadroya inanan halkımızı susturacağınızı sanıyorsanız, asla, asla... Kar, boran, fırtına sükun bulacak, sana teröristler selam duracak, biz böyle yürüdük bu yolda.