CHP Aydın İl Başkanlığı, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi atılmasını kınayarak konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. CHP İl Başkanlığı binasının önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına çok sayıda partili katıldı. CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, açıklama yaptı.

AK Parti'nin ülkeyi yönetemediğini söyleyen İnci, "Bugün terörün tekrar tırmanışa geçmesinden AKP iktidarı sorumludur. Bu sorumluluğunu örtbas edilebilmek için AKP şehit cenazelerini provokasyon alanı haline getirmektedir. Taviz verdikleri teröristlere karşı terörü bitiremeyeceklerini anlayınca, bir suçlu bulup, bunun nedeni Genel Başkanımızmış gibi bir algı yaratıp, şimdiye kadarki hata ve yanlışların faturasını CHP'ye yüklemek niyetindeler" dedi.

"TÜRKİYE YANGIN YERİNE DÖNDÜ"

Türkiye'nin yangın yerine döndüğünü söyleyen İnci, "Türkiye, bir kişinin başkanlık hırsı nedeniyle yangın yerine dönmüştür. Terörün tırmanmasında ve bu kadar can almasında kuşkusuz ülkeyi yönetenlerin sorumluluğu var. Başkanlık isteyen Recep Tayyip Erdoğan ve AKP bu sorumluluğunu halktan gizleyebilmek için şehit cenazelerini provokasyon alanı haline getirmeye çalışıyor. CHP Genel Başkanı'na mermi çekirdeği atılması, bir provokasyon ve gözdağı girişimidir. Teröre yardım ve yataklık edenler, mafya yöntemleriyle suçunu örtemez, sorumluluktan kaçamaz ve CHP'yi asla korkutamazlar" diye konuştu.

"FERİŞTAHINIZ GELSE BİZİ DURDURAMAZ"

CHP'yi tehditle, mermiyle yolundan döndüreceğini sananların büyük yanılgı içerisinde olduğunu belirten İnci, "Bu tehditlere, basit mafya figürasyonlarına pabuç bırakmayacağız. Şehit acılarımız yüreğimizde dururken, terörün gerçek sorumluları önümüzdeyken Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan suçlamaları ve saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece Atatürk Cumhuriyeti payidar kalacaktır. Bunu tüm gericiler, bölücüler, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları böyle bilsinler. Feriştahınız gelse bizi durduramaz" dedi.