Aykut Polatlı-İzmir'de genel seçimlerde CHP'den milletvekili olan adaylar, il seçim kurulundan mazbatalarını teslim aldı.Törene, Mustafa Balbay eşiyle, Özcan Purçu eşi ve çocuklarıyla, Musa Çam ise göğsünde melek figürlü Berkin Elvan tişörtüyle geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Selin Sayek Böke'nin mazbatasını ise vekalet verdiği İl başkanı Bedri Serter aldı. CHP İzmir'de genel seçimde 12 vekil çıkarttı. Mazbata töreni partililerin ve vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Zeynep Altıok Akatlı'nın ev taşıdığı için mazbatasını bu sabah alacağı belirtildi.

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, bu günün kendileri için karne günü olduğunu ifade ederek, "Bugün bizim karne günümüz vekillerimizle beraber. Ben Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Selin Sayek Böke'nin diplomalarını aldım. Ayrıca Kamil Okyay Sındır, Musa Çam, Mustafa Balbay, Zekeriya Temizel, Özcan Purçu, Ali Yiğit vekillerimiz mazbatalarını alıyor. Vekillerimize mecliste çok büyük iş düşüyor. İnşallah CHP iktidarında aralarından çok sayıda bakan çıkacak. Hepinize seçim dönemi katkılarınız için çok teşekkür ediyorum. Zeynep Hanım ev taşıdığı için gelemedi. Zekeriya bey buralardaydı. 12 vekilimizde burada.  Kemal Bey'in mazbatasını Ankara'ya ben götürüyorum. Çok mutluyum o bakımdan. İnşallah kendilerine taktim edeceğim. Kendisinin belediye başkanlarıyla toplantısı vardı bugün de il başkanlarıyla toplantısı var.  Ben de buraya gelmeden önce 30 ilçe başkanıyla toplantı yaptım. İzmir'in ne düşündüğünü genel başkanımıza ileteceğim" diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, CHP'nin Türkiye genelinde aldığı yüzde 25'lik oy oranına yönelik eleştirilerine yanıt veren Serter, "Biz İzmir'de yüzde 46 oy aldık. Kendisini önce İzmir'deki düşüsün bir hesabını yapsın" dedi.

Temizel: Aykırılar da bir araya gelebilir

Eski maliye bakanı ve şimdi ise CHP İzmir milletvekili olan Zekeriya Temizel, mazbatasını aldıktan sonra, 'Umarım ülkem ve milletim adına hayırlı olsun' dedi. Genel seçim sonrasında oluşan tablonun koalisyon olması hakkında yorumda bulunan Temizel, 'Demokrasilerde aykırılar arasında da bir birliktelik olabilir. Şimdiden ne olacağını söyleyemeyiz ama bu parlementodan iyi bir hükümet çıkacaktır' diye konuştu. CHP başkanlığında bir koalisyonun oluşması durumunda tekrar kendisine bakanlık teklifi yapılması hakkında da düşüncelerini paylaşan Temizel, 'Parti bir görev verdiği zaman her şeyi kabul edersiniz. Sadece bakanlığı değil her her şeyi kabul edersiniz' dedi.

Bayır: Koalisyon bir zorunluluk

İzmir milletvekili Tacettin Bayır milletvekili mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, '32 yıl emeğin sonunda bu mazbatayı almak gerçekten mutluluk verici. Ben siyasete girdiğimde 23 yaşındaydım şimdi ise 55 yaşındayım. Girdiğimde henüz çocuğum yoktu şimdi ise torunlarım var. Bu uzun emek sonucu oldu. Tabii ön seçimle gelmenin getirdiği rahatlık olduğu gibi ciddi bir sorumlulukta taşıyoruz. Şu anda sandıktan çıkan sonuç CHP olarak bizi çok ciddi bir şekilde sorumluluk altına aldı. Ufukta bir koalisyon görünmesi dolayısıyla CHP'nin siyasi partilerle görüşmeler yaparak anlaşması bir zorunluluk olarak ortaya çıktı' dedi.

Purçu: Roman oylarında CHP'ye yöneliş var

Türkiye'nin ilk Roman vekili olan Özcan Purçu, mazbatasını almaya kızı ve eşiyle geldi. Purçu 'İzmir'deki 33 Roman mahallesinin 31'inde birinci çıktık. Birinci çıktığımız bu mahallelerde, daha önceki seçimlerde AKP birinci çıkıyordu. Türkiye genelindeki roman oylarında da yine CHP'ye yönelik bir akış var. Bunun mutluğunu yaşıyorum. Türkiye'deki Roman yurtlardan önemli destek gördük. Türkiye geneli sonuçlarını genel başkanımıza rapor halinde sunacağım. Bugün Roman vatandaşlarımız için tarihi bir gündür' dedi.