Aliağa İlçesi, ilginç bir yerel seçim yarışına sahne olacak. Kapatılan Helvacı Beldesi’nde 1999-2009 yılları arasında Demokrat Parti’den iki dönem belediye başkanlığı yapan emekli öğretmen Hüseyin Şengül, bu defa Aliağa Belediye Başkanlığı için görevinden istifa eden 7 yıllık matematik öğretmeni kızı Bilge Şengül ile birlikte AK Parti’den aday adaylığını açıkladı.

Hüseyin Şengül, "2014 seçim takvimi açıklandığında Aliağalılar’ın yoğun ilgi ve isteği ile karşılaştım. Bunun üzerine kızım Bilge ile konuşup, 'Ben emekli oldum, sıra sende. Şimdi bayrağı senin devralman gerek. Gel benim tecrübelerimle senin gençliğini, dinamizmini birleştirelim, Aliağalılar’a hizmet edelim' dedim. O da beni kırmadı" dedi. Kendisinin 2009 yılında MHP’den belediye başkan adayı olduğunu, ancak seçilemediğini de hatırlatan Şengül, "O zaman, 'Bu seçimleri kaybedersem bir daha aday olmam' diye söz vermiştim. O dönemde benimle birlikte CHP’den aday olan Turgut Oğuz, belediye başkanı seçildi. Bir dönemdir de başkanlık görevini yürüttü. Ancak, bu süreçte hiçbir sözünde durmadı. Ben de 'Biri çıkıp hesap sormalı' dedim ve aday olmayacağım sözümü geri aldım" diye konuştu. Şengül, Aliağa’da daha önce İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 11 yıl da Ziraat Odası başkanı olarak görev yaptığını da kaydetti.

Gençlerin önünü açmak isteyen babasını kendisini tanıtmak için aday adayı olduğunu belirten Bilge Şengül ise "Babam, 'Seni AK Parti’den Aliağa belediye Başkan aday adayı listesinde görmek istiyorum' dediğinde çok gururlandım. Babam gibi iyi bir siyasetçi olmak için ilk adımı attım. Partim, aday gösterirse belediyeciğilin nasıl yapılacağını herkese göstereceğim. Aliağa bir sanayi kenti fakat ne yazık ki istenilen niteliğe henüz kavuşmadı Aliağa’nın ilk kadın belediye başkanı olacağıma inancım tam" dedi.

Rakip, baba-kız, ikisinden birninin seçilmesi halinde birbirlerine destek vereceklerine söz verdiklerini de ifade etti.