AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ı ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Bağış, EXPO 2015'in AK Parti'ye açılan kapatma davası sebebiyle kaybedildiği yönünde açıklamada bulunduğu hatırlatılarak, "Belediye operasyonlarının EXPO 2020'de de buna benzer negatif etkisi olacağı konuşuluyor. Buna katılıyor musunuz?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Belediyelere yönelik soruşturma yapılması, sadece bu ülkelerde ilgili mercilerin ve denetleme kurumlarının görevini yaptığını gösterir. Eğer kimsenin bir çekincesi yoksa, kabahati, endişesi yoksa bundan da rahatsız olmaması gerekir. Birtakım kapamak, gizlemek istedikleri şeyler varsa, bunu da EXPO'ya malzeme yapmaya kalkmasınlar. Kılıf olarak kullanmaya kimse kalkmasın. Bunu ne milletvekilleri ne İzmir halkı ne kamu vicdanı ne de destek istediğimiz ülkelerin vicdanları kabul eder."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'e çok önem verdiğini ve İstanbul dışında sadece İzmir'in iki bakanla temsil edildiğini hatırlatan Bağış, "İzmir'i kimileri, birtakım ideolojilerin arka bahçesi gibi lanse etmeye kalktı ama AK Parti, hizmetin merkezi haline getirmeye çalışıyor. İzmir'in 35 projesine 35 kararlı yaklaşımla hakettiği yere getirmeye çalışıyor. Oy veren vermeyen herkesi kucaklıyoruz." dedi. İzmir'in belediyecilik konusunda hakettiği hizmeti alamadığını söyleyen Egemen Bağış, "Her geldiğimde bunu görüp üzülüyorum ama az kaldı İzmir, sık dişini, 2014 geliyor. İzmir de hakettiği hizmeti alacaktır." şeklinde konuştu.

EXPO 2020 adaylığı konusunda iktidarıyla muhalefetiyle el ele çalışacaklarını, kendisine ne düşüyorsa İzmir'in emrinde olduğunu belirten Bakan Bağış, Şike Kanunu konusunda ise Kopenhag'dan yeni geldiği için değerlendirme yapmak istemediğini söyledi.