MHP lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Suriyelilere vatandaşlık hakkı ile ilgili konuşan Bahçeli, "Sayın Erdoğan’a tavsiyem önce kendi vatandaşlarının ibretlik hallerine baksın." şeklinde konuştu. Grup toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Bahçeli, muhaliflerin kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, "10 Temmuz hikayesi sona ermiştir şimdi önümüze bakacağız. MHP'yi tarlaya süren korsan toplantılar yapan tellere tırmanan birileri varsa inceleniyor bunlar da merkez disiplin kuruluna sevk edilmek üzere gerekli işlem yapılacaktır MHP ayıklanacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli, hükümetten beklentisinin ülkeyi terörden bir an önce temizlenmesi olduğunu vurgulayarak "HDP'li belediyeler PKK'ya çalışacak, iktidar susacak. Maaşlı belediye personelleri, HDP'nin terörist vekilleri PKK'ya hedef gösterip askerimizin, polisimizin, korucumuzun, çocukların kanını dökecek, iktidar da alttan alıp sadece günü kurtararak devletin gücünü göstermeyecek. Dünya üzerinde böyle bir yönetim nerede görülmüştür? Hükümetten beklentim, artık bir terör belasında n bu ülkeyi derhal temizlemeleri, ne gerekiyorsa sonuna kadar giderek yapmalarıdır. Milliyetçi Hareket Partisi doğru ve milli politikaların sağlam bir şekilde yanındadır. Gelin bu ülkeyi hainlerden koruyalım, gelin bu bölücü terör illetinden bu aziz vatanı arındıralım. AKP hükümetine sesleniyorum; Yetkiyse elinizde vardır. Duaysa millet arkanızdadır. İmkânsa devlet her talebe cevap verecek kudrettedir. Türkiye'nin milli birliğini ve bütünlüğünü yıkmaya çalışan ihanet odaklarına hadlerini bildirin. Türk milletinin terörden tahakkümünden çekip çıkarın. Ülkemiz topyekûn yeni bir kurtuluş hareketi başlatarak bunu başarabilecektir. Milliyetçi Hareket'in inançlı kadroları Türkiye için her fedakârlığı yapmaya hazırdır. Kuva-i Milliye ruhu ile yeni bir milli şahlanışı harekete geçirmek, artık Türkiye için ölüm kalım meselesi haline gelmiştir" diye konuştu.

"VATANLARINI BIRAKIP GELENLERE BİR KALEMDE VATANDAŞLIK PAYESİ VERMEK ŞUURSUZLUKTUR"

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kilis'te yaptığı konuşmada Suriyelilere vatandaşlık hakkı vereceklerini duyurduğunu anımsatarak konuyla ilgili şunları söyledi: "Suriyelilerin Türk vatandaşlığına alınmaları konusunu siyasi dürtü ve oy hesabıyla gündeme getirmek bir defa sorumsuzluktur. Kendi vatanlarını bırakıp gelenlere bir kalemde vatandaşlık payesi vermek, ortak vatandan bahsetmek, eğer düşüncesizlik değilse telafisi imkansız bir şuursuzluktur. Madem Suriyelilere verilecek TOKİ konutları var idiyse, bu milletin asil evlatlarından bu zamana kadar niçin esirgenmiştir?"

"TÜRK VATANDAŞLIĞI CUMHURBAŞKANININ KEYFİNE BIRAKILMIŞ BİR UNVAN DEĞİLDİR"

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Varşova dönüşü uçakta söylediği "Bugün bir Türk Alman, Amerikan vatandaşı oluyor da benzer durumlar bizim ülkemizde yaşayanlar için neden mümkün olmasın" açıklamasını eleştirerek şöyle devam etti: "Türk vatandaşları Almanya'ya ülkelerinden kaçarak değil, bilakis iş gücü eksikliğinden dolayı davet üzerine gitmiştir. Suriyelilerin durumu başka Türk vatandaşlarının yabancı ülkelerdeki pozisyon ve hakları başkadır. Bu iki husus gece ile gündüz kadar birbirinden farklıdır. Suriyelilerin çıkardığı olaylar gün be gün fazlalaşmaktadır. Suriyelilerin neden olduğu sosyal uyumdaki açmazlar, sınır il ve ilçelerimizdeki asayişsizlik ve ahlaki problemler toplumumuzu tehdit etmektedir. Türk vatandaşlığı Cumhurbaşkanının keyfine bırakılmış, aklının estiği gibi lütfedeceği bir unvan değildir. Siyasi düşünce ve parti rozeti farklılığına bakmadan vatanını ve milletini seven herkesi Türk vatandaşlığı konusunda demokratik itirazını göstermeye çağırıyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti tektir, ülkesi ve milleti birdir. Türk vatandaşlığı Türk milletine ruh veren hukuki, vicdani ve ahlaki bir bağdır. Bu bağ zayıflar veya koparsa milli birlik ve kardeşlik ağır bir tramvaya girecektir. Buna gölge düşürmek hiçbir devlet veya siyaset adamının harcı, haddi ve hakkı değildir. Milyonlarca Suriyeliye vatandaşlık ikramı milli beka ve varlığımıza ket vurmak, set çekmek, engel çıkarmak anlamına gelecektir. Vatandaş Türk'tür, vatan Türk'tür, millet Türk'tür, geleceğimiz de Türk olacaktır. Son vatanımızı etnik yığınlara teslim edip Türklüğün belini kırmayı aklından geçiren kim varsa, tavsiyem ayağını denk almasıdır. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi buna izin vermeyecektir. Suriyelilerin dua ve bereketiyle Türkiye'nin dünyada ilk dörde giren bir büyüme sergilediğini söyleyen bazı AKP'li bakanlar da bu milletin aklıyla, irfanıyla alay etmekten vazgeçmelidir. Türk milletinin dua ve bereketini göremeyenlerin, görse bile nimet bilmezlik yapan nankörlerin hesabı da er geç mutlaka sorulacaktır. Türk milliyetçileri Türkiye'nin bölünmesine, ortak değerlerimizin yok edilmesine ve Türk milletinin bir kaos ortamına ve kardeş kavgasına sürüklenmesine hiçbir şart altında sessiz kalmayacaktır. Misak-ı Milli sınırları içinde, üniter yapıda milli devlet olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünme teşebbüslerine, vatandaşlık hakkının peşkeş çekilmesine bedeli ne olursa olsun sonuna kadar karşı çıkacağız, duruşumuzu da hiç bozmayacağız."

 
"10 TEMMUZ HİKAYESİ SONA ERMİŞTİR"

MHP Lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, muhaliflerin 'Erciyes kurultayı'na katılma ve süreci takip etme kararı aldıkları ve bununla ilgili bir disiplin işlemi başlatılıp başlatılmayacağının sorulması üzerine "Dört arkadaşın ortak toplantısında basına intikal eden 3 önemli başlık var. Bunlardan en önemlisi yargının kararının sabırla beklemektir. Onu bizde istiyoruz. Onların da istediği görülüyor. Demek ki 10 Temmuz hikayesi sona ermiştir. Şimdi önümüze bakacağız. Diğer konular onların bileceği iştir. Ancak 7 aya yaklaşan bir süreç içerisinde MHP'yi itibarsızlaştıran, MHP'yi tarlaya süren korsan toplantılar yapan, tellere tırmanan, bayramlaşma alternatifini ortaya koyan eğer birileri varsa ki inceleniyor bunlarda Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmek suretiyle üzerlerinde gerekli işlem yapılacaktır. Ve MHP ayıklanacak ve yeniden kaynaşarak yoluna devam edecektir" diye yanıt verdi.


"YAYLA HEPİMİZİN YAYLASI"

Bahçeli, Alparslan Türkeş'in başlattığı, kendisinin ise bir süre devam ettirdikten sonra uygulanmasına son verdiği 'Tekir Yaylası Kurultayı'nda toplanma çağrısına yönelik bir soru için "Yayla hepimizin yaylası. İsteyen çıksın" dedi.

"İKTİDAR BİR AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDADIR"

MHP lideri Bahçeli PKK'nın üst düzey yöneticilerinden 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü iddialarına yönelik "Bize intikal eden bir bilgi bulunmamaktadır. Bu bilgiyi milletimizle paylaşacak olan siyasi iktidardır. Siyasi iktidar da önümüzdeki günlerde doğru veya değildir diye bir açıklama yapmak mecburiyetindedir. Onun dışında bazı kaynaklara dayalı olarak Türkiye üzerinden bazı sonuçlar elde etme çabalarına da dikkat etmek lazımdır" ifadelerini kullandı.