Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Bahçeli, İstanbul Esenyurt'ta MHP seçim bürosuna yapılan kanlı saldırıda şehit olan Cengiz Akyıldız'ı uğurladıklarını hatırlattı.

"Bir eksildik, ama hiç kimse kaybettiğimizi düşünmesin. Biz kurşunlardan tuzaklardan korkmadık. Ödün vermedik ve vermeye niyetimiz yoktur." diyen Bahçeli, "Katiller, adiler, insan canından geçinen iğrenç yaratıklar, kendi aralarında sevinç turları atmasın. Döktükleri kanların yerde kalacağını zannetmesin. Bir ölürsek, bin diriliriz. Bir gidersek, bin geliriz. Saflarımızın sağlamlığını, Milliyetçi Hareket'in tarihi yürüyüşünü kimse bozamayacaktır. Hepimizin başı sağolsun. Menfur saldırıda yaralanan arkadaşlarımıza, acil şifalar diliyorum. Merhum arkadaşımızın ailesi, artık bize aittir. Öksüz kalan yavruları, bize emanettir. Kayıplarımız, bizleri daha da bir hırslandıracaktır. Allah katında ulaşılmış şehadetten başka hiçbir şey değildir." diye konuştu.

Türklerin varlık ve birliğini kabus olarak görenlerin kendilerini tehdit olarak algıladığını dile getiren Bahçeli, devletin bölünmez bütünlüğünü sorun addedenlerin kendileriyle uğraşmaktan yorulmadığını vurguladı. "MHP'yi nasıl tuzağa çekerim, nasıl kavgaya iterim diye fitnede akıllara durgunluk vermişlerdir." diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Bizi durdurmak için olmadık iftiralara başvurulması tesadüf değildir. AKP-PKK ortaklığıyla kaos planlarını uygulamak için Milliyetçi Hareketi safdışı bırakmaya dört elle sarılmışlardır."

Sezai Karakoç'un "Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak, tarih susmayacak, Tarih sussa hakikat susmayacak." dizelerini hatırlatarak bunun MHP'yi tanımladığını belirten Bahçeli, "Eli silahlı katillerin güpegündüz baskın yapmaları tesadüf değildir. Teröristler meydanı boş bulmuşlardır. Başbakan teröristleri şımartmıştır. İstanbul'un ortasında yapılan suikast yalnızca partimizi ve dava arkadaşlarımızı değil Türkiye'yi hedef seçmiştir. Kıyılan sadece dava arkadaşlarım değil toplumsal birliğimizdir. Türk siyaseti Esenyurt'ta kurşunlanmıştır. Milletimizin kanı Esenyurt'ta dökülmüştür. Vatanseverler milletseverler, bayrak ve ülke tutkunları topyekün saldırganların ve ateşin altında kalmıştır. Bölücü alçaklar dağdaki provokasyonlarını şehirlerde de yineleyerek niyetlerinde bir değişiklik olmadığını ortaya koymuşlardır." şeklinde konuştu.

"MHP'Yİ ATEŞİN İÇİNE NASIL ÇEKERİZ DİYE HESAP YAPMIŞLARDIR"

"MHP'yi ateşin içine nasıl çekeriz diye hesap yapmışlardır." diyen Bahçeli, şunları söyledi: "Terörist kamplarda özenle yetişen aşağılık yüzler ateş ederek MHP'yi provoke etmek çılgınlığına soyunmuşlardır. Katillerin izi sürülmeli ve kimlikleri teşhir edilmeli ve cezaya çarptırılmalıdır. Dört şüphelinin gözaltına alındığını biliyoruz ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İçişleri Bakanı'nın konunun üzerine ciddiyetle eğileceğini söylemesi olumlu bir tavırdır. Hükümet üyesinin Bakanlar Kurulu sonrası beyanları maksadını aşmaktadır. Anlaşılan hükümet emniyette sorgusu devam eden kişilerin suçsuz olduğu sonucuna varmıştır. Hükümet sözcüsü gözaltındaki şüphelilerden bahsederken belli bir yere mensubiyetleri var derken neyi kastetmektedir. Bunlar derin AKP'nin paramiliter unsurları mıdır yoksa, PKK'nın tetikçileri midir? Sayın Arınç, meseleyi nasıl hafife alırsın. Şu an meydanda PKK eylemlerine katılan bazı isimlerin, çıkarıldıkları mahkemede MİT'e ve emniyete mensubun itiraflarına şahit oluyoruz. Kardeş kavgası kıvılcımıyla ülkemizi tehlikeye sürükleyenlerin mensubiyetleri AKP midir, PKK mıdır? MHP'yi protesto için toplanıp silahla saldıranlar dağdaki Mehmetçiği şehit eden PKK'lılardan başkası değildir. Başbakan analar ağlamasın dedikçe bu soysuzlar silahlarını masaya çıkarmış şehirlere üşüşmüştür. Hala çözüm diyerek bunlara boyun eğilecek mi? Esenyurt'ta vuku bulan cinayet ve yaralamalar son yıllardaki en kritik vakadır. Türkiye'yi içe dönük bir hesaplaşmaya ve tehlikeli sürece sokmak için malum çevreler çırpınmaktadır. Bekliyorlar ki Türk milleti birbirine düşsün. Etnik mücadele her yere yayılsın. MHP sokağa insin, çatışmanın tarafı haline gelsin. Esenyurt'ta Türkiye düşmanları bizim üzerimizden hassasiyetin ve tepkinin seviyesini ölçmüştür. Yolsuzlukların buharlaştırılması da güdülen amaçlar arasında yer almıştır. Ama biz bozgunculara şans tanımayacağız. Heveslerini kursaklarında bırakacağız."