TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, Diyarbakır’daki bir kongrede Türk bayrağının bulunduğu direkten indirilmesine tepki gösterdi. Bahçeli, konuya ilişkin şunları söyledi: “AKP’nin müzakere ortaklarından BDP’nin Gençlik Meclisi Kongresi’nde bir grup alçak, bir grup terörist Türk bayrağını indirmiştir. Şeref ve bağımsızlık simgemiz olan Türk bayrağına yönelik bu saldırıyı lanetliyor ve yapanların yanına kar bırakılmamasını istiyorum. Öyle bir süreçteyiz ki bayrağımız gölgelenmekte, kimliğimiz ezilmekte, Türklük inkar edilmekte, Türk milleti suçlanmakta, milli değerlerimiz bir bir yıpratılmaktadır. Başbakan Erdoğan’ın yönetimi altındaki Türkiye, hainlerin at koşturduğu sürüler halinde nifak saçtığı provokasyonlar yaptığı bir ülke haline gelmiştir. PKK’lıların ve İmralı canisinin affı hedef yapılmıştır. Zira Başbakan’ın, hayallerinin hedef olduğunu açıklayan yıkımdan sorumlu Başkan Yardımcısı bu gerçeğin altını bir kez daha şifreli sözlerle çizmiştir. Başbakan, hafta sonunda adeta terör estirdiği olağanüstü hal görüntüsünden farksız Muğla ziyaretinde bayrağımıza yönelik mütecaviz girişime ucundan kıyısından değinmiş ve şöyle demiştir; ‘Yani bizim bayrağımıza tahammül edemeyen bir anlayış, bir zihniyet bu ülkede politika yapabilir mi?’ Bu şekilde bir söz söylemeye en son hakkı olan belki de hiç olmayan yegane kişi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bayrağımız iniyorsa sorumlusu Başbakan’dır. PKK’lı militanlar şehirlerde kimlik kontrolü yapıyorsa suçlusu Başbakan’dır. Petrol için Türkiye’yi ve Türk milletini boru hatlarıyla değişme kalleşliği de Başbakan’a ait bir yüz karalığıdır."


Kürdistan’ın çatısı örülmektedir

Bahçeli, “Ülkemiz, dört bir taraftan ihanet çemberine alınmıştır. Sınırlarımızın bitişiğinde PKK devletleşmekte, Kürdistan’ın çatısı örülmektedir. Başbakan ve hükümeti ise Barzani’yle petrol ve doğalgaz anlaşması yapma derdindedir. Vatanımız ve milletimiz tehdit altındayken kardeşliğimiz namlunun ucundayken, boru hatlarının kurulmasının Türkmen kanı üzerinden sürdürülen enerji pazarlıklarının kime ne yararı dokunacaktır. Başbakan Erdoğan enerjiye karşılık ne vaat etmiş, peşmergenin gönlünü nasıl kazanmış, hangi milli hak ve menfaatleri gözden çıkarmıştır. Kan üzerinden kurulan enerji denkleminin tavizlerle inşa edilecek boru hatlarının ülkemizin başına musibetleri sağanak halinde yağdıracağı şimdiden aşikardır. Gerçek olan şudur ki petrol bahanesiyle Kürdistan’ın mayası çalınmakta, meşruiyeti sağlanmakta ve AKP de buna çanak tutmaktadır. Başbakan Erdoğan, peşmergeye duyduğu sevgi ve yakınlığın onda birini nedense Türkmenlere göstermemektedir. Türkmenlerin can ve mal güvenliği suikastlara kurban giderken Başbakan oralı bile değildir. Aklı fikri Barzani’ye yılışmak, gözüne girmek ve Kürdistan’ı tanıyarak, petrolü elde etmektir.”

BAHÇELİ KONUŞTUĞU SIRADA DİNLEYENLERDEN BİRİ SARA KRİZİ GEÇİRDİ

Bu sırada Bahçeli’nin konuşması sırasında salonda bulunan ziyaretçilerden bir sara krizi geçirdi. Bahçeli, kriz geçiren vatandaşı fark edince konuşmasına ara verdi. Kriz geçiren vatandaş çevredekilerin de yardımı ile salondan çıkarıldı. TBMM sağlık merkezine götürülen şahsın durumunun iyi olduğu öğrenildi.