MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TÜSİAD'ın anayasa değişikliği ile ilgili raporuna destek veren işadamlarının ürünlerinin boykot edilmesini istedi.
TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ile eşi Cem Boyner'in sahibi oldukları Beymen mağazalarından milliyetçilerin alışveriş yapmayacaklarını ifade eden Bahçeli, 'Milletimiz toplumsal bir tepki koymalıdır. TÜSİAD'ın metnine 'evet' diyen hangi iş adamı ne üretiyorsa, protesto edelim alışveriş yapmayalım. Milletin sırtından kazanacaksın, zengin olacaksın. Milleti birlik beraberlikte tutacağın yerde Beymen olarak milleti böleceksin. Artık Beymen kravatı takmak, Beymen gömleği giymek mecburiyeti yok' dedi.

TÜSİAD'a söyletiyor

Kütahya ve ilçelerinde vatandaşlara seslenen Bahçeli, AKP'nin halktan sakladığı metni TÜSİAD Başkanı aracılığıyla kamuoyuna duyurduğunu iddia etti. Bahçeli, "Kendisi de pusuya yatmış dinliyor. Bu teklifler nasıl karşılanacak ona göre tavır çizecek. Bunlar AKP'nin gizli rol paylaşımı içinde iş hayatının seçilmiş aktörleri olarak bölücülüğe alet olmaya başlamışlardır. Türkiye'nin ekonomik hayatını yönlendiren beyler siz nasıl bu oyuna düşüyorsunuz. Bunlar Türk iş hayatının değerli temsilcileri olmaktan çıkmışlar. Bunlar AKP'nin gizli rol paylaşımı içinde iş hayatının seçilmiş aktörleri olarak bölücülüğe alet olmaya başlamışlardır. Diyarbakır'da halay çekiyorlar, İstanbul'da bölücülüğün metnini yazıyorlar" şeklinde konuştu.

Oynanan oyun büyük

BDP'nin başlattığı sivil itaatsizlik eylemlerini isyana yönelişin adımları olarak niteleyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Bunlar sivil itaatsizlikle kendilerini mağduriyete çeker. Sessiz eylemlerle masum role bürünür. İsyana doğru yönelişin adımları. Başbakan, şimdi sivil itaatsizlik diyen PKK yandaşlarıyla Diyarbakır meydanına var da dinle." Bahçeli, Başbakan'ın ülkeyi Baas Partisi rejimine götürdüğünü savunarak, 'Başbakan bir gün köylüye, bir gün çiftçiye hakaret ediyor. Sabaha karşı insanlar evinden alınıyor. Sayın Başbakan şöyle bir çevrene bak, sana 'sultan' lakabı takan ülkeler can çekişiyor. Bu ülkelerde bugün halk ayaklanmış. Diktatörler ise ya kaçıyor, ya tutuklanıyor' diye konuştu.