Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Afyonkarahisar ziyaretinin ikinci gününde Hocalar ilçesinin ardından Sandıklı ilçesine geçti. Sandıklı Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra toplu açılış töreninde bir konuşma yapan Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'yi toz pembe gösterdiğini savunarak, "Recep Tayyip Erdoğan dizisinde toz pembe gördüğünüz bir Türkiye var. Orada işsizlik sorunu çözülmüş, orada yoksulluk denen bir olay yok. Ama orada yolsuzluk, adı söylenmeden yolsuzlukla zenginleşen ve Türkiye'yi bugün her alanda sömüren bir azınlık ortaya çıkmış. Ve Türkiye bu gerçeklerden saklanır hale gelmiş. Televizyonlarda hangi haberi açarsanız açın aynı şeyler. Bir yerde konuluyor, 17 televizyon birden veriyor. Türkiye'nin gerçeği saklanıyor, halkın yaşantısının üstü örtülüyor. Bir sürü aldatma, kandırma, palavralarla millet oyalanıyor. Beyefendi İngiltere'ye gidiyor, neden gidiyorsa orada başkanlık sisteminden bahsediyor. Türkiye'deki yandaşları hepsi aynı ağızdan bu defa koro halinde başkanlık sistemi şarkısını söylüyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 87 yılda yapılan her şeyin AK Parti döneminde yapılmış gibi gösterdiğini söyleyen Bahçeli, Erdoğan'ın Atatürk, İnönü, Adnan Menderes ve diğer liderlerle hizmetlerini yok saydığını öne sürdü. Bu tavrın Başbakan Erdoğan'ın kendini beğenmiş tavrından kaynaklandığını iddia eden Bahçeli, "Sayın Başbakan 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidar oluşuyla Türkiye'nin 87 yılda başarmış olduğu her şeyi sıfırlıyor. Ve kendisinin yaptığını ortaya koyan bir siyasi üslupla inkarcı bir politika takip ediyor. Ne yapılmışsa sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi olmuş, ne yapılmışsa Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı olmuş, Ne yapılmışsa 87 yılda sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sihirli eliyle olmuş. Böyle bir şey var mıdır? Nerede Atatürk dönemi? Nerede İnönü dönemi? Nerede Celal Bayar dönemi? Nerede Adnan Menderes dönemi? Nerede Süleyman Demirel, nerede Ecevit dönemi? Nerede Erbakan dönemi? Nerede Tansu Çiller dönemi? Siz eğer bunların hepsini reddederseniz, inkar ederseniz o zaman bir yerde ruhi sıkıntı vardır, o da Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini beğenmişliği ve her şeyi ben yaptım gibi toptancı yaklaşımıdır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın gittiği her yerde karışıklık çıktığı söylemini yenileyen Devlet Bahçeli, Başbakan'ın Kuzey Irak ziyaretini eleştirdi. Barzani'nin Türkiye'deki ayaklanmaları körüklediğini söyleyen Bahçeli, "Şimdi ise 42 yıldan bu yana Libya'yı yöneten bir başka diktatör 15 Şubat'tan bu yana halkına zulüm ediyor. Libyalıları katlediyor. İktidarının devamı için Birleşmiş Milletler geç de olsa harekete geçiyor. Fakat birçok tedbirlerle önlemek dururken orayı bombalamaya başlayıp yani işgal gücü ile aynen Irak'a, Afganistan'a dönüştürecek bir oyun da sahneleniyor. Bu coğrafyada her gün telefonla konuşan eşbaşkan sayın başbakan ne yapıyor. Dolaştığı yerlerin hepsinde ayaklanma var. Ama Türkiye'deki ayaklanmayı hala göremiyor. Aksine Türkiye'deki ayaklanmayı besleyen Barzani'yi ziyaretten de utanmıyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her fırsatta kendilerini milletin seçtiğini söylediğini belirten Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a "Bizi başkası mı seçti?" diye sordu. 12 Haziran tarihinde AK Parti ile MHP arasındaki milletvekili farkının kapanacağını, MHP iktidarının başlayacağını belirten Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:
"Ara rejimler ülkenin sorunlarını çözmedi aksine ağırlaştırdı. Darbeler var olan siyasi kültürü zorlaştırdı. Bütün kazançları sıfırladı. Ne kadar Türk siyasi hayatında var olmuş olan yönetim kabiliyeti yüksek siyasetçiler zaman zaman siyaset yasağı ile devre dışı bırakıldı bir fayda olmadı. Öyleyse demokrasi içerisinde çözmek lazım. Demokrasi içerisinde sorunları çözebilmek bir iktidar değişikliğini gerektiriyorsa iktidarı değiştirmek lazım. İşte bunun için gün 12 Haziran günüdür. Diyor ki bizi millet getirdi. Sanki biz Meclis'e nerden geldik. Arada bir sayı farkı var. O da 12 Haziran'da Allah'ın izni ile değişir. Seni millet getirmişse millet de götürmesini bilir."