Mehmet Akif Çakmak- MHP İzmir İl Kadın Kolları, MHO İl Başkanlığı'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Düzenlenen basın toplantısına MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın yanı sıra MHP Ankara Milletvekili Zühal Topçu, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve MHP Kadın Kolları üyeleri katıldı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Devlet Bahçeli'nin kadın kollarının çalışmalarından ötürü 6 Mart 2012 itibariyle 9 kişilik bir aracı kadın kollarına tahsis ettiğini ifade etti. MHP Ankara Milletvekili Zühal Topçu ise MHP'yi iktidara taşıyacakların kadınlar olduğunu belirterek, MHP olarak kadınlara kota uygulamayı düşünmediklerini dile getirdi.


Kadınlar hep ön planda olmalı


Kadınların kendi kültürlerinde hiçbir zaman geri planda olmadığını söyleyen Mevlüt Karakaya, "Siyasette kadınlarımızın az olduğunu biliyoruz ama kadınlarımızın daha katılımcı olması gerekiyor. Eskiden kadınlarımız savaşlarda komutanlık bile yapmışlar. İslam kültürümüzde de kadın her zaman ön plandadır ve her zaman da ön planda olmalı. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ben buraya gelirken kadın kollarımıza tahsis edilmek üzere 9 kişilik bir aracı sizlere gönderdi. Aracın anahtarını MHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanımız Zerrin Çalışkan Yöndem'e emanet ediyorum" dedi. 


Yol, su, elektrik olarak geri dönecek


MHP olarak kadın kotası uygulamayı düşünmediklerini ifade eden Zühal Topçu, bir sınırlama getirmediklerini ve kadınlarla beraber iktidara yürüyeceklerini iddia etti. Kadınların anne olması nedeniyle erkeklerden farklı olduğunu dile getiren Topçu, "Birşeyler hayal edip çalışıyorsak Allah karşılığını veriyor. Çalışan kadınlarımızın önlerinin açık olduğunu düşünüyorum. MHP çatısı altıdaki kadınların yaptıkları özelde MHP'ye, genelde Türkiye'ye yol, su, elektrik olarak geri döneceğini unutmayalım. Aile kurumunun ayakta kalmasında kadınlarımızın etkisi büyük, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de kadınlara ve gençlere büyük önem veriyor, aracı da sizin başarılı çalışmalarınızdan ötürü tahsis ettiğini söyleyebiliriz" şeklinde konuştu. 

Ülkeye hizmet etmeyi benimsediklerini söyleyen İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zerrin Çalışkan Yöndem ise MHP iktidarıyla kadın cinayetlerinin son bulacağını, her alanda kadınları destekleyeceklerini  ve Türk kadının layık olduğu yere MHP iktidarıyla ulaşacağını vurguladı.