İstanbul'da bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü ilk durağı MHP Beyoğlu İlçe Teşkilatı oldu. Bahçeli, daha sonra sırasıyla İstanbul Bilumum Madeni Eşya Sanatkarları Odaları Birliği, MHP Eyüp İlçe Teşkilatı, İstanbul Rami Kuru Gıda Toptancılar Derneği ve son olarak da Tekstil Kent Başkan Grubu'nu ziyaret etti.

Bahçeli, ziyaretleri sırasında kısa açıklamalarda da bulundu. MHP'nin seçimlere çok önem verdiğini vurgulayan Bahçeli, "Türkiye'nin bugünkü şartlar içerisinde demokratik bir kurum olan seçimlerin aynı zamanda milli iradenin yeniden tescili açısından önemli bir fırsat olduğunu düşünürek, diğer siyasi partilerimizden çok daha önce seçim çalışmalarına başlamıştır. Türkiyemiz, 11 yıldan bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetilmektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin meclisteki sayısal çoğunluğu ve o çoğunluğa dayalı olarak tek başına iktidar olması, yıllardır çözüm bekleyen tüm ülke sorunlarının çözümünde tairihi bir fırsat olarak algılanmıştır. Ama geçen süre içerisinde bazı konularda ülkemizin sorunları çözüme kavuşturulmuş olsa da, bu dönem içerisinde Türkiye'nin bekaasını tehdit edebilecek önemli sorunlarla da karşı karşıya kalınmıştır. Şiddete başvuran, sokağı tercih eden, kutuplaşmayı körükleyen, kavga ve çatışmayı bir fırsat olarak kollayan anlayıştan artık Türkiye'nin sıyrılması lazım. Türkiye, hangi sorunu, nasıl aşacaksa onu, geçmişte yaşananlardan ders çıkararak yapmasında yarar vardır. Bu ülkede darbeler yaşanmıştır. Demokrasinin yerleşmesi, kurumlaşması açısından önemli kırılmalar, ayrışmalar olmuştur. Bunlardan da ülkemize bir hayır gelmemiştir" diye konuştu.

AK PARTİLİLERE ÇAĞRI

Seçimlere önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Bahçeli, seçimlerin demokrasilerde, siyasi iktidarı belirleyecek temel unsur olması gerektiğine işaret etti. Bahçeli, iktidarların millet iradesiyle oluşup, millet iradesiyle değişmesi gerektiğini belirterek, "Ama bunların arasında herhangi bir yolu tercih etmek, körüklemek ise doğru değildir" dedi.

Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinerek, "Yolsuzluk ve rüşvetin bir sosyal hastalık olarak toplumdan çıkması, dürüst, ilkeli, temiz bir topluma kavuşmak için önemli bir faaliyet olması hepimizin asli görevleri arasında kabul edilmelidir. Yolsuzluk ve rüşvetin üstünü örtebilecek davranışlardan, farklı gündemlere konuyu taşımak ülkemiz için doğru bir hareket değildir. İşte Adalet ve Kalkınma Partisi tarihi bir hata işlemiştir. Önce Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren kardeşlerim, milletvekili olan arkadaşlarım bu hatadan mutlaka ve mutlaka siyasi iktidarı uyarmalı ve vazgeçirmelidir. Yolsuzluk ve rüşvet varsa, yargının önünü açık tutmalı, yargıya güvenmeli, nereye kadar uzanıyorsa, oraya kadar da gidilmelidir" diye konuştu.

"SEÇİM SADECE AKP VE CHP ARASINDA DEĞİLDİR"

Yüksek Seçim Kurulu'nun 25 partinin seçimlere girme yeterliliği bulunduğu yönündeki kararını hatırlatan Bahçeli, "25 tane partinin var olduğu bir yerde, insanlarımızın farklı tercihlerde bulunma hakkını kullanabileceği seçimlerde sadece ve sadece bazı çevrelerin veya medya unsurlarının veya kamuoyu araştırmaları adı altında kamuyu yönlendirmekle kurulmuş bazı kuruluşların ifadesiyle İstanbul'da seçim sadece AKP ve CHP arasında değildir. Diğer siyasi partilerin varlığına, o siyasi partilere oy verebilecek insanların oy tercihlerine saygılı olmak gerektiğini de buradan belirtmek istiyorum. Televizyonlarda bazı alıştığımız kamuoyu araştırma sözcülerinin şimdiden piyasaya çıkarak akıllarınca bazı partileri yarışa koyup, diğerlerini yok farz etmek bir siyasi ahlaksızlıktır, bir haksızlıktır ve bana göre de bir adiliktir" dedi.