MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geleneksel olarak düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında medya temsilcileri ile bir araya geldi. Bahçeli konuşmasına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesaisine başlamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek başladı. Bahçeli, "Kendisine sağlıklar diliyoruz, hayırlı görevler diliyoruz" dedi.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bahçeli, şahsına yönelik 'ülkücüleri sokağa dökmediği' gerekçesiyle suikast girişimi iddiası ile 9 kişinin gözaltına alındığına yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:
"Türkiye'de gelişen siyasi, sosyal olaylar ve bu olayları tetiklen terörist faaliyetler devam ettiği sürece her millet evladı gibi siyasette aktif rol üstlenen insanların da bir risk taşıdığını bilmek lazımdır. Buna karşı da cesaretli olmakta fayda vardır. Zaman zaman doğruluk derecesi bilinmemekle beraber bazen Başbakanlar, bazen bakanlar, bazen siyasetçiler üzerinden bir suikast sözcüğü geliştirilerek gündeme taşındığını biliyoruz. Bir yıldan bu yana savcılık tarafından araştırıldığı iddia ediliyor.

Ama biz böyle bir konuşu hiç hissetmedik. Böyle bir süreç içerisinde olağanüstü bir güvenlik tedbirinin alınmış olduğunu da hissetmedik.
Ama bir yıllık sürede bir terör örgütü adı bugüne kadar bilinmeyen, geçmişte bir Türk İntikam Tugayı vardı, sanıyorum kelimelerle harflerle genişletilmiş bir yeni örgüt türü ortaya çıkmış. Ciddiye alınacak bir tarafı olduğu kanaatinden değilim. Ancak bizi üzen nokta böyle bir suikast faaliyetinin amacını 'Türkiye'de bir kardeş kavgasını başlatmak ve onların kullandığı ifadeyle bir Türk-Kürt kavgasını başlatmak için MHP'yi terörist faaliyetler içinden üretilmiş bir kurumla benzeştirerek böyle bir teşebbüsün olabileceğini söylemesi, tabii milliyetçi camiayı oldukça üzer. Çünkü MHP böyle bir kardeş kavgasın ne başlatıcısı olur, ne sürdürücüsü olur, ne de böyle bir olayı düşünür. MHP için hedef, milletin birliği, dirliğidir ve bin yıllık kardeşliğin devamı konusudur. 9 kişi tutuklanıyor, arkasından 5 'i serbest bırakılıyor Sanıyorum 1 hafta, 10 gün sürmez diğerleri de serbest kalarak Türkiye'yi meşgul eden bir gündem de böylelikle kapanır. O bakımdan MHP'nin üzerinde duracağı bir konu değil. MHP'liler inançlı insanlardır; her türlü olaylara karşı da bu olaylara karşı cesaretlidirler. Bundan da çekinmemek lazımdır."