MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Düzce'de partisince Atatürk Anıtı önünde düzenlenen mitingde halka seslendi.  Seçimlere az bir zaman kaldığını anımsatan Bahçeli, vatandaşlardan sandığa giderek oy kullanmalarını istedi. Vatandaşlardan akıl süzgecinden geçirerek, vicdanlarının sesine kulak vererek tercih yapmalarını talep eden Bahçeli, bu şekilde yapılacak oylamanın, meşruiyet tartışmasını ortadan kaldıracağını söyledi.

Siyasi iktidarın seçimlerin adil, hilesiz ve güvenli bir ortamda yapılmasını sağlamakla görevli olduğunu belirten Bahçeli, bunların yapılması durumunda sonuçlarla ilgili bir sorunun olmayacağını dile getirdi.

AK Parti hükümetinin dokuz senedir iktidarda olduğuna işaret eden Bahçeli, şöyle konuştu: "Bu süre içinde evinizde aşınız kaynıyorsa, çocuklarınız iş sahibi olduysa, gelir seviyeniz yükseldiyse ve hayat standartlarınız düne göre daha da iyileştiyse, toplum olarak terörden kurtulmuş, herkesin huzur ve güven içinde yaşadığına inanıyorsanız Sayın Başbakan'ın 'durmak yok, yola devam' sözüne hep beraber katılır, üçüncü dönem bir iktidarı sağlayabilirsiniz. Bu karar sizindir, çünkü ülke sizindir ama bu söylenenlerin hiçbiri olmadıysa; düne göre daha da yoksullaştıysanız, evlatlarınız eğitimini, askerliğini tamamlayarak geldiği zaman ona bir iş temin etmekte güçlük çekiyorsanız, geliriniz düşmüş, hayat standartlarınız azalmışsa o zaman 'durmak yok' sözüne karşı bir söz daha söylemek lazım. Hangi gün? 12 Haziran'da. Ne demek gerekir? 'Sayın Başbakan yeter artık, git' demek lazım. Gerçekten de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gitme vakti gelmiştir. Bu iktidar yıpranmıştır, tükenmiştir, yapacağı bir şey kalmamıştır."
 
Başbakan işten bahsetmiyor

Bahçeli, AK Parti'nin, hiçbir siyasi partiye nasip olmayan bir çoğunlukla iktidara geldiğini ifade ederek, bu süreci "kayıp yıllar" olarak nitelendirdi. Bahçeli, "Sayın Başbakan milletin gözünün içine baka baka çıldırmış ve çılgın projelerle aldatmaya ve kandırmaya çalışıyor" dedi.
Türkiye'de 6 milyona yakın işsizin bulunduğunu ve bunların çoğunu da gençlerin oluşturduğunu söyleyen Bahçeli, esnafın durumunun da iyi olmadığını ve çoğunun kepenk kapattığını ileri sürdü.

İşsizliğinin AK Parti hükümeti süresince artarak devam ettiğini ifade eden Bahçeli, "Zaman zaman 'iş bulduk' diyerek, yandaşlarını işe alarak işsizliği çözdüğünü iddia eden bugünkü iktidarın söylediklerine artık milletimiz inanmamaktadır" diye konuştu.

İşsizliğin ekonomik sorun olmanın yanı sıra sosyal bir yara olduğunu belirten Bahçeli, MHP iktidarında insan odaklı, istihdam dostu ve üretim ekonomisi politikalarıyla bu sorunu çözeceklerini söyledi. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Başbakan iş bulmaktan bahsetmiyor. Hala rant ekonomisinden, sıcak paranın peşinden, 'şuraya bir şehir kurabiliriz, buranın arsaları birden değerlenir ve bizim yandaşlar orayı önceden alırlar. Sonra da yandaş müteahhitlerle apartman üstüne apartman dikerler.' Ama şurada bir deprem felaketi sonrası kalıcı konutların geri ödemeleriyle ilgili sıkışmış, ödeyemez hale gelmiş, bu defa da faizin altında kalan insanlarımızla ilgili bir cümle sarf ettiğini görmüyorsunuz. İstanbul'a şehir yapacakmış da orada bilmem ne olacakmış. Yediğiniz yeter artık. MHP olarak bu kalıcı konutlardan dolayı geri ödeme konusunu inceleyeceğiz ve mutlaka vatandaşlarımızı rahatlatacak bir karar alarak, bu geri ödemeye son vereceğiz."

 MHP iktidarında yapılacak hizmetleri anlatan Bahçeli, fındığa fiyat garantisi vererek, üreticiyi memnun edeceklerini belirtti.
 Kamuda çalışan 4-b, 4-c, sözleşmeliler ile geçici personeli memur kadrosuna alacaklarını söyleyen Bahçeli, öğretmenler için de aynı uygulamayı yapacaklarını ifade etti.
 
Hilal Kart
 
MHP iktidarının toparlama ve onarma görevini üstleneceğini belirten Bahçeli, iktidarları döneminde yapılacak sosyal yardımlara ilişkin bilgi verdi.

Bahçeli, iktidarlarında "Hilal Kart" uygulaması getireceklerini ancak bunun banka kartı ya da kredi kartı olmayacağını ifade ederek, bu kartı karşılıksız olarak yoksul vatandaşlara dağıtacaklarını söyledi.

Kartın devlet ve millet bütünleşmesini gösteren bir harcama kartı olacağını anlatan Bahçeli, bu kart karşılığı yoksul vatandaş adına bir kamu bankasına para yatırılacağını belirtti. Bahçeli, "Bu Hilal Kart, helal karttır. Bunun arkasında hiçbir siyasi parti, hiçbir istismarcı grup olmayacaktır. Bu kart Hakkari'de de, Edirne'de de geçerli. Alevisine de, Sünnisine de geçerli, etnik temelli her vatandaşımız için de geçerli" dedi.