MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor.

İşte Bahçeli'nin konuşmasının satırbaşları:

Ermeni çeteleri Bakü'de Gence'de ve vatanımzın birçok yerinde oluk oluk kan akıtmışlar öldürme konusundaki seviyelerini göstermişlerdir. Geçmişte emperyalistlerin tetikçiliğine soyunan Ermeni çetelerinin yaptıkları ortadadır. Hocalı'da insanlık yerin dibine geçmiştir. İnsanların kafatasları yüzülmüş, anaların karnı yarılmış, işkenceler uygulanmıştır.

Ermeni ölüm tacirleri ve onların arkasında duranlar babanın gözünün önünde evladı katletmiştir. Tarih şahittir ki Hocalı karanlığa gömülmüştür.

CUMHURBAŞKANI GÜL'E TEPKİ


Herkes bilmelidir ki Hocalı bir milli gururdur. Günü geldiğinde hesabı vereceklerdir. Hepimiz Ermeniyiz deyişini dile getirenlere Hocalı'nın bedduası hiç ayrılmayacaktır. Türk olmaktan utananların nefesi hiç şüphe etmesin kesilecektir.

Bu şartlar altında Cumhurbaşkanı Sayın Gül'n Ermenistan'da seçimi kazanan Sarkisyan'a tebrik etmesi hoş olmamıştır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın dileklerde bulunması hepimizi özelllikle de Azeri kardeşlerimizi incitmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın tebrik gönderdiği kişinin elinde Hocalı'nın kanı bulunmaktadır.

Zaman zaman Türkiye'ye gelerek partimizi de hedef alan bazı Azerbaycan milletvekilleri daha ne kadar bu kafa yapısının esiri olacaktır. Türk milleti son yurdunda yaşayacaksa ilkelerine tam riayet etmelidir. Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten bugünkü isimler başkasına iyi görünerek dünü yok sayacaklarsa pişmanlıklarını bir gün idrak edeceklerdir. Hocalı'nın kanı kurumadan hiç kimse Ermenistan'a yanaşmaya kalkışmamalıdır. Aksi takdirde günaha batacaklardır.

ÖCALAN GÖRÜŞMELERİ

AKP hükümetinin PKK terör örgütü ve Öcalan ile yürüttüğü müzakereler her gün yeni bir boyut almakta. Türkiye İmralı adasında sürdürülen pazarlığa kilitlenmiştir. Görülmektedir ki terörist başı adına çözüm adı verilerek tepeye çıkarılmıştır. AKP caninin kapı kulu haline gelmiştir. Bugüne kadar terör saldırılarıyla dilediklerini yaptıramayan örgüt beklentilerini Başbakan'la aynı çizgiye oturtmuştur. AKP hükümeti bir avuç eşkiyaya başı önde siyasi namusunu devretmiştir.

Etnik temelli örgüte sevdalanması bir bebek katiline muhabbeti onur kırıcıdır. Türkiye'nin 29 yıldır mücadele ettiği kasaplara devleti teslim etmiştir. Erdoğan klasik bir PKK ağzı olan barış ve çözüm laflarına sığınarak milletimizi mahfetmiştir.

Örgüt her fırsatta barıştan diyalogdan bahsederek yanına birilerini aramıştır. Her barış sözlerinin ardından pusular peş peşe gelmiştir. Çözüm sözleri masumiyet zırhı taktiktir.

İmralı canisinin yakalanması PKK için dönüm noktasıdır. PKK terör örgütü silahı bırakmıştır. Lütfen dikkat ediniz şimdi AKP'nin yapmaya çalıştığı ve mümkün olmayan silahlı mücadeleyi terk kararını PKK zaten 14 yıl önce vermiştir. Bu kapsamda terör sıfırlanmıştı. Fakat AKP küle dönmüş terörist örgütü yeni baştan diriltmiş ve üstelik Türk milletine müştereken cephe açmıştı. Geçmişte barış çözüm diyerek urnazlığa başvuranlar 2002 yılında toprağa gömülmek üzereyken iktidara taşınan Erdoğan imdada yetişmiştir.

ERDOĞAN İMRALI SÜVARİSİ OLMUŞTUR

Erdoğan Öcalan'ın özgürlüğünün garantisi, umut ışığı sunan İmralı süvarisi olarak PKK'nın takacağı nişana hak kazanmıştır. Gerektiğinde papaz elbisesi bile giymekten çekinmeyen birisi için ödül kazanmak yadırganmayacaktır. Erdoğan buna layık olmak için bütün gücünü sarfetmektedir.

Yıkımdan sorumlu Başbakan yardımcısı sürecin kimlerin himayesinde olduğunu ifşa etmiştir. AKP'nin belirleyeciliği ile 3 Ocak'ta adaya giden birinci heyetten sonra ikinci heyet hediyelerle gitmiş, üç mektup alarak geriye dönmüşlerdir. Erdoğan da ziyareti yakından izlemiş risk almadan neticeye varamayız diyerek duruşunu belli etmiştir. İmralı canisi niyetini BDP ile göstermiştir.

Bu açıklamada tarihi bir süreç olduğu devletin ve PKK elindeki tutsaklara vurgu yaparak tam bir utanmazlık gösterilmiştir. İmralı canisi ahlaksızlıkta sınır tanımamış Türk devleti ve PKK'yı aynı kefeye koymuştur. Erdoğan buna ne diyecektir? Yoksa kendisi şehide kelle dediği gibi militanlara tutsak mı diyecektir? Türkiye'yi böyle bir rezaletin içinde düşürmeye kimin ne hakkı vardır. İmralı canisi bu yüzü Başbakan'dan almıştır. AKP İmralı'nın gözüne girmek adına 4'üncü yargı paketini hazırlamıştır.

İmralı canisinin bu paketle ilgili bazı sızlanmaları AKP'ye iletilmişse de AKP'nin bunu düzelteceği görülmektedir. Kenan Erenoğlu, Nadir Özgen'in Abdullah Zöpçeler, Zihni Koç ve Kemal Ekinci hiçbir şartsız serbest kalmalıdır, pazarlık olmamalıdır.

İMRALI CANİSİ ANAYASAYA GİRDİ


PKK militanlarına af çıkararak devlet yönetilmez senin 1 yıl geçmesine rağmen devlet yönetiminin bir adabı vardır.

Anayasa hazırlığı sürecine PKK ve İmralı canisi resmen girmiştir. Anayasa uzalaşma komisyonundan iki BDP'linin varlığı dikkate alındığında sözlerimizin temelsiz olmadığı açıkça görülmüştür.

Bize göre Başbakan ve İmralı canisinin arasındaki paslaşma ve pazarlık şu şekildedir. Ver başkanlığı al özerkliği. Ver başkanlığı al güneydoğuyu. Kendisinden başkasını düşünmeyen menfaatçi fikirler tarafından ülke buhrana sürüklenmiştir. Kamuoyuna sunulan iyimser beklentiler AKP'nin ayağına dolanacaktır.

Birinci olarak İmralı canisinin çatışmasızlık sunacağı söylenmiştir. Şayet yeni bir çatışmasızlık kararı alınırsa bu diğerlerinden farklı olmayacaktır. İkinci olarak PKK militanlarının diğer ülkelere çekilmesi söz konusudur. Burada bulunan gerçek terörist kamplarının zaten sınır dışında olduğu gerçeğidir. PKK'lı teröristlerin değişik ülkelerde barındığını zaman zaman hatırlamasına rağmen bunu hasır altı etmektedir. Üçüncü olarak silah bırakma görüşmelerinin yapılacağı belirtilmektedir. Bunun neyin karşılığıında yapılacağı bilinmemektedir.