MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Boş konuşmalar yapılıyor, önemli olan istihbaratttır. Başbakan meydanlarda konuşacağına olayın üstüne gitsin. Olay savcılıkta. Savcılık çalışmasını sürdürüyor. Başbakan'ın olayın üzerine gitmesinde yarar var." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet  Bahçeli, MHP'deki kaset iddialarıyla ilgili olarak, “Sayın Başbakan da meydanlarda konuşacağı yerde Başbakanlık sorumluluğunu taşıyarak olayın üzerine  gitmesinde yarar var” dedi.

Bahçeli, Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal'ı makamında ziyaret  ederek bir süre görüştü. Bahçeli, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını  yanıtladı.

Bir gazetecinin İstanbul'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin  sorusu üzerine Bahçeli, şunları kaydetti:

“Çok üzücü bir terör eylemi olarak görülmesi lazım. Allah'a şükür can  kaybı yok. Ancak çok büyük yaralanan vatandaşlarımız var. Son günlerde gelişen  olayları dikkate aldığımızda seçim gününe kadar her türlü terör eylemiyle ülkeyi  karşı karşıya bırakmak isteyenler olabilir. Siyasi iktidar konuyu çok ciddi ele  almalı ve gerekli tedbirleri geliştirmeli ama bütün bunların temeli, sağlıklı bir  istihbarat bilgiye dayalı olmalı. Olaydan sonra lüzumsuz konuşmalardan bu millet  usanmıştır, bıkmıştır. Söylenecek çok söz yoktur. Terörle mücadeleyi çok kararlı,  azimli bir şekilde yürütmek gerekmektedir.”

Bir gazetecinin “kaset olaylarının seçim gününe kadar devam edeceği”  yönünde iddiaların bulunmasını hatırlatmasına da Bahçeli, “Bizde böyle bir bilgi  yok. Konu savcılığa intikal etmiştir. Savcılık çalışma yürütüyor. Sayın Başbakan  da meydanlarda konuşacağı yerde Başbakanlık sorumluluğunu taşıyarak olayın  üzerine gitmesinde yarar var. Kimin elinde ne bilgi varsa kamuoyuna  açıklamalılar. Siz medya olarak da onlara yardımcı olun isterseniz”  değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, bir gazetecinin parti avukatının dün Yüksek Seçim Kurulu'na  siyasi partilerin seçim meydanlarında MHP'de yaşanan kaset olaylarının  konuşulmaması yönünde bir talepte bulunduğunu anımsatması üzerine, “İktidar  sorumluluğunu taşıyanlar, sorumluluğu yerine getirmek yerine meydanlara taşıyarak  konunun istismarını yapmamaları için bu bir 'demokratik uyarıdır” dedi.