MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Afyonkarahisar'da halka hitap etti. Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesindeki Cumhuriyet meydanında seçim otobüsünün üzerinde konuşan Bahçeli, bugünkü iktidarın uygulamış olduğu ekonomik politikanın iflas ettiğini söyledi. Bahçeli, "Peki bu ekonomik politikadan yararlanan olmamış mıdır? Bol miktarda yararlanan var. Bugünkü ekonomik politika gelir dağılımının paylaşılmasında rant ekonomisini, oy avcılığında ise sadaka ekonomisini ortaya çıkarmıştır" dedi.  
 
Bugün AK Parti yönetiminin ve yandaşlarının hanedanlarının varlıklarının üzerine varlık katıldığını savunan MHP Genel Başkanı Bahçeli, öbür tarafta yoksulluğun arttığını ama yoksulluğun siyaseten istismar edilerek insanların hür iradesinin sömürülmeye başlanıldığını ifade etti.  
 
Bahçeli şöyle devam etti: "İşçi, memur, esnaf, çiftçi, kim olursanız olun, gelirinizden devlete bir ödemede bulunuyorsunuz. Devlet bu gelirle eğitim sağlık gibi ihtiyaçları karşılıyor. Ama sosyal devlet olmanın karşılığı olarak da devlet gelirlerinden bir bölümünü yoksulumuza kimsesizimize, öksüsüzümüze, yaşlımıza, elden ayaktan düşmüş çalışamaz hale gelmiş insanlarımıza veya emeklilerimize yardım etmek için yardım etme fonu kuruyor. İşte bu yardımlaşma fonunun birtakım ödemeleri valilik veya kaymakamlık aracı ile halk arasında Fak-Fun-Fon dediğimiz bir yol ile bunu gelir olarak dağıtıyor. Demek ki bunun kaynağı millet, gelirler de devletin geliri. Bu yardımları seçim döneminde kömür yağ gibi paketlerle devletin imkanlarıyla kimlere veriyorlar. Kendi babalarının kesesinden milletvekili maaşından bir kuruş size getiren yok. Evinizdeki harç için çocuğunuzun mutluluğu için bunları kullanın. Bu sizin helalinizdir. Ama bu paketi getirenlere şunu yapın. Paketi alın tokadı vurun. Tamamen insanımızın yoksulluğunu sömürmektir. Hem de devlet eli ile. Bu oyuna düşmemek lazım."  
 

BU İKTİDAR TÜKENMİŞTİR 

AK Parti hükümetinin politikalarını eleştiren Bahçeli, şöyle konuştu: "Diyorlar ki, 'Nasıl olsa bu devleti biz yönetiyoruz, öyleyse istediğimiz şekilde milleti aldatır kandırır oyunu alır orta doğuda sultan Türkiye'de padişah, okyanus ötesinde de teslimiyetçi politikalar uygularız.' Buna bir dur demek lazım. Bunu dur dememin yolu 12 Haziran'dır. Bu iktidar tükenmiştir. Bu iktidar yıpranmıştır. Bu iktidar yorulmuştur. Bu iktidar geçimini devletin ve milletin sırtına yüklemiştir. Bu iktidara oy verenler yoksul, iktidarı yönetenler varlık sahibidir. Bir at arabası yokken, şimdi sıra sıra araba ve villa sahibi oldular. Bu iktidara dur demek lazımdır. Dur demeye nereden başlamak gerekir AK Parti'ye oy vermiş olan o aziz vatandaşlarım, 9 yıla girdik sizler palazlandınız, bizler yoksullandık. Bu iktidarı artık iktidardan uzaklaştırma vakti gelmiştir. Sizi iktidara getirenler olarak şimdi iktidardan götürüyorum diye halkla bütünleşip bugünkü iktidarı tepe taklak yere çarpmalıdır."   
 

SİZ GİDİN GERİSİ KOLAY 

"Bunlar iktidardan düştüğü gün gidecekleri yer sadece villalar olmayacak. Haksız kazançla elde ettikleri serveti yiyemeyecekler. Nereye gidecekler, mutlaka adalete ve yüce divana gidecekler" diye konuşan Bahçeli, onun için bir iktidar değişikliğine ihtiyaç duyulduğu düşüncesinde olduklarını belirtti. Bahçeli, "Kim gelip de borçları erteleyecek' diye halkı kandırıyorlar. Siz gidin de gerisi kolay. Siz gittikten sonra sizi getiren millet sizi götürdüğü gibi yerine kimi getireceğini bilir. 'Kim gelecek' diye sorduğunuzda, ben inanıyorum ki bunun adresi de milliyetçi hareket olacaktır. MHP olarak iktidara hazırlanıyoruz, kadromuzla ve projelerimizle. İşsizliği, yoksulluğu, yolsuzluğu ortandan kaldırabilmek için, bölücülüğün kökünü kazıyabilmek için, bin yıllık kardeşliği yaşatabilmek için ve Türkiye'de barış, istikrarı sağlamak için temin edebilmek için bir iktidar değişikliğine ihtiyaç vardır. Bu iktidarın adı MHP olması lazımdır" dedi.  
 
Bahçeli Emirdağ'a girişte partililer tarafından karşılandı. Bir benzin istasyonunda karşılanan Bahçeli'ye çiçekler sunuldu. Bahçeli, daha sonra bir konvoy eşliğinde ilçe merkezine hareket etti. Bahçeli, cuma namazının ardından ise Bolvadin ilçesinde halka hitap edecek.