Bayram namazı sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, çözüm süreci konusunda diğer 3 partinin düşünce birliği içinde olduğunu iddia etti ve bu partilerin biraraya gelerek 63. hükümeti kurması gerektiğini söyledi. Bahçeli, 470 milletvekili ile güçlü bir koalisyon hükümetinin de kurulabileceğini belirtti.

MHP Lideri Bahçeli, Gazi Mahallesi Camisi'nde bayram namazını kıldıktan sonra Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Bahçeli şunları söyledi:

"İslam coğrafyasının her türlü darbelerle, kanla, savaşla, insanlık dışı muamelelerle karşı karşıya bulunduğu bir süreç Ramazan ayında da devam etmiştir. Bu çok düşündürücüdür. Özellikle tüm Müslüman kardeşlerimizin, İslam'a gönül vermiş insanlarımızın bu süreci iyi düşünmesi ve değerlendirmesi gerekmektedir. Öte yandan bu kanlı süreç çok sayıda mülteciyi de Türkiye'ye göç etmeye mecbur bırakmıştır. Bu bayram münasebetiyle aziz Türk milleti, devletimizin yapmış olduğu kamplarda bulunan mültecilere, buradan göçmüş olan Türkmen soydaşlarımıza ve Müslüman kardeşlerimize de ellerini uzatarak, masum çocuklara her türlü yakınlığı göstererek yardımcı olmalarını da diliyorum. İnşallah bu bayramda biraz acının ve üzüntünün bu çocuklarımız üzerindeki olumsuz tesirlerini giderebilecek sıcak bir kucaklaşmayı Türk milletinden bekliyorum. Ve hepsinin de bayramını tebrik ediyorum."

'HÜKÜMETİ 3 PARTİ KURSUN'

Gazetecilerin koalisyonla ilgili soruların üzerine Bahçeli şöyle konuştu:

"Basınımızda özellikle araştırmacı yazar olarak televizyonlarda çok sık olarak gördüğümüz insanlar partilerin temel görüşlerinin dışında kendi arzuladıkları ve beklentileri doğrusunda yorumlar yapmaktadırlar. Bunların çoğunluğu doğru değildir. Ama bir düşüncenin ortaya konması, bir temennide bulunulması da yol gösterici bir görev yapmaktadır. Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanından almış olduğu 63'üncü hükümeti kurma görevini uygulamaya koymuştur. Ve parlamento da temsil edilen siyasi partilerin genel başkanlarıyla da görüşme süreci başlatmıştır. Bu münasebetle de MHP'yi de ziyaret etmiştir. MHP daha önce kamuoyuyla paylaşılan düşüncelerinin bütününü hiçbir kelime atlatmaksızın Sayın Başbakan'a intikal ettirmiştir. Ve MHP bu süreç içerisinde, özellikle çözüm sürecinde düşünce birliği içerisinde bulunan 3 siyasi partinin bir araya gelerek 63'üncü Hükümeti kurmaları, TBMM'de 470 milletvekili ile güçlü bir koalisyon hükümetini oluşturabilirler. Bunları denemelerinde yarar vardır diye ifade etmişizdir. Bu görüşlerimiz hala devam etmektedir. Tabii bu 3 siyasi partinin bir arada bir koalisyon oluşturması halinde MHP'ye Ana Muhalefet görevi düşmektedir. Demokraside iktidar da vardır, ana muhalefet de vardır. Bunun dışında kurulabilecek herhangi bir hükümete destek verecek gibi görüşmelerimizde bir sözümüz olmamıştır. Görüşmelerden sonra bizlerle tekrar görüşme ihtiyacı hissederlerse görüşmeyi uygun bulabileceğimizi ifade etmişizdir."