Bakan Nabi Avcı, 2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın Eskişehir’in tarihi yapılarının korunması amacıyla yürüttüğü kalıcı eserler projeleri kapsamında restore edilen Odunpazarı Semti'ndeki tarihi Tiryakizade Süleyman Ağa Camii’nin açılış törenine katıldı. Cuma namazını aynı camide kılan Bakan Avcı, çıkışta basın mensuplarının çeşitli sorularını yanıtladı.

28 ŞUBAT MAĞDURU ÖĞRETMENLERİN MAĞDURİYETİ GİDERİLİYOR

Bakan Nabi Avcı, "28 Şubat süreci içerisinde görevden alınan öğretmenler vardı. Onların dönüşü konusunda bir açıklamanız ocak mı?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Biz açıklama değil iş yapıyoruz. Bunların atamalarını yaptık. O durumda olan arkadaşlarımızın mağduriyetlerini gidereceğimizi daha önceden söylemiştik. Zaten benden önce de diğer bakan arkadaşlarımız bu konuda gerekenleri kendilerine intikal ettikçe yapmışlardı. Biz de şimdi o mağduriyeti yaşayan öğretmenlerimize, çalışanlarımıza gerekenleri yapıyoruz. Görevlerine başlıyorlar, başladılar bir kısmı, kalanlar da başlayacaklar."

GAYET GÜZEL OTURTTUK

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir basın mensubunun, "SBS ile ilgili açıklamada bulundunuz ama kamuoyunda herhalde tam olarak oturmadı  bu açıklamalar, anlaşılmadı" demesi üzerine ise şöyle konuştu:

"Oturmayacak bir tarafı yok, gayet güzel oturttuk. Bunları söyledik. Ona ilave edecek bir şeye gerek yok. Kimsenin mağdur olmayacağını söylemiştik zaten. Sorun yok. Bugün bütün ulusal gazetelerde onunla ilgili açıklamalarım var. Bunlar da gayet net."

DERSANE KONUSU

Bakan Avcı, "Dershanelerle ilgili bir gelişme var mı?" sorusuna da "Onunla ilgili inşallah tasarı netleştikten sonra, Sayın Başbakan'ın onayından sonra imzaya açılacak. Ondan sonra da kamuoyuyla paylaşılır" yanıtını verdi.

'İYİ BİR YARIYIL TATİLİ GEÇİRSİNLER'


Bakan Avcı, yaklaşan yarıyıl tatili ile ilgili olarak da "Bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize şimdiden iyi bir yarıyıl tatili diliyorum. Dolayısıyla bir kez daha söylüyorum. Bu SBS ile ilgili uyandırılmak istenen keşmekeş havasına kapılmasınlar. Hiçbir sıkıntı yok. Güzel güzel tatillerine hazırlansınlar. İyi bir yarıyıl tatili geçirsinler. Dinlensinler. Hepsinin gözlerinden öpüyorum" diye konuştu.

Bakan Avcı daha sonra açılışı yapılan caminin altındaki salonda ikram edilen etli pilav yedi. Avcı yemekten sonra Odunpazarı Semti'ndeki Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Kültür, Sanat ve Hizmet Binası'nın temel atama törenine katıldı.