Bayram sonrasında bu konuda bir çalışma başlatılacağı müjdesini veren Günay, şöyle konuştu: "Ayrancılar beldesi idari olarak Torbalı'ya bağlanmış ama 30 bin nüfusa sahip koca bir yerleşim yeri. Ayrı bir ilçe olmayı hak ediyor. Yerleşim yerleri arasında sosyal bir bütünlük sağlanması şart. Geçmişte siyasi ve sosyolojik nedenlerle İzmir'in haritası masa başında çizilmiş. Yeni dönemde bu hataları telafi etmek istiyoruz." Bayram sonrasında bürokratlarını yanına alarak İzmir'e geleceğini ve kentte yapacakları çalışmalarla ilgili yol haritasını belirleyeceklerini anlatan Günay'ın açıklamaları, Ayrancılar'da heyecana yol açtı.

İZMİR'İN 9 İLÇESİNDEN DAHA BÜYÜĞÜZ

Ayrancılar'ın Yazıbaşı, Kuşçuburun, Pancar ile Demirci ve Yoğurtçular köylerini de içine alan bir ilçe olması halinde İzmir'deki 12 ilçeden daha büyük olacağını ifade eden Ayrancılar'ın son Belediye Başkanı Ahmet Özkan, "Ayrancılar şimdiki haliyle İzmir'in Güzelbahçe, Seferihisar, Karaburun, Foça gibi 9 ilçesinden daha büyük konumda yer alıyor. Eğer Yazıbaşı, Kuşçuburun ve Pancar mahalleleri ile Demirci ve Yoğurtçular köyleri Ayrancılar'a bağlanırsa İzmir'deki ilçelerin yüzde 30'undan daha büyük
olacağız. Ayrancılar ilçe olmayı hak ediyor" dedi.

AYRANCILAR'IN ÇOĞU AK PARTİLİ

AK Partililerin hizmet için var olduğunu dile getiren eski Belediye Başkanı Özkan, şöyle konuştu: "Uzun zamandır uğraş verdiğimiz bu konu hakkında olumlu adımların atılması bizi sevindiriyor. Bu iş bizim için hobi değil. Ayrancılar ilçe olmuş veya olmamış bana şahsi bir faydası yok. Bu işin en büyük getirisi Ayrancılar'a olacak. Ayrancılar'ın büyük çoğunun AK Partili olması da bizler için büyük şans. Sayın Başbakanımızın dediği gibi hizmetkarlığa talibiz"