Soma'daki işçi çıkarmalarına değinen Bakan Taner Yıldız, "Orada önümüzdeki aylarda yeni devreye girecek olan maden ocakları vardır, işçi kardeşlerimizin oralarda değerlendirilmesi gerekir.

"BİZİM KARŞI TEKLİFİMİZ NİHAYETLENMEMİŞTİR"

Rusya'nın doğalgazda yüzde 6 oranında indirim teklifi ile ilgili olarak Bakan Yıldız, "Putin'in verdiği rakamlar Rusya'nın teklifi olarak olumlu bir adım olarak değerlendirilmiştir. Bizim karşı teklifimiz nihayetlenmemiştir. İstediğimiz rakam onların teklifinin üzerinde" diye konuştu.

"ORAYA BİR LİMAN YAPILACAK, 1 AY İÇİNDE İHALEYE ÇIKILACAK"

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED Raporu'nun onaylanmasına Bakan Yıldız,"Nükleerde önemli bir aşamaya geliyoruz. Oraya bir liman yapılacak, 1 ay içinde ihaleye çıkılacak. Mart ayında liderlerin de katılımıyla orada bir temel atmayı düşünüyoruz" dedi.

YENİ DEVREYE GİRECEK OLAN MADEN OCAKLARI VARDIR

Soma'daki işçi çıkarmalarına değinen Bakan Yıldız, "Orada önümüzdeki aylarda yeni devreye girecek olan maden ocakları vardır, işçi kardeşlerimizin oralarda değerlendirilmesi gerekir. Türkiye Kömür İşletmeleri orada kamu eliyle maden işletmeyecektir. Temel politikalarımızdan bir 'u' dönüşü olmaz" dedi.