Anandolu Otizm Vakfı’nın eğitim merkezi açılışında yaptığı konuşmada Şirince’yle ilgili düşüncelerini açıklayan Bakan Yıldırım, tören sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şirince’ye turist akını olması beklentisiyle depoladıkları malzemelerin ellerinde kaldığını belirten Yıdırım, “Şirince ve Türkiye’yi dünya tanığı için teselli bulalım” dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Alim Murathan ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyelerinin Karayolları Genel Müdürlüğü’nün inşaatını sürdürdüğü Konak Tüneli’nde heyelan ve zemin yapısı nedeniyle kaymalar olabileceği Çandarlı Limanı’nda da sıvılaşma nedeniyle risk bulunduğu, Sabuncubeli karayolu tünelinin ise fay zonu içinde yeralması nedeniyle eleştirilerini yanıtlayan Bakan Yıldırım “Kıyamet de kopabilir” dendiğini, ancak kopmadığını söyledi.

Bakan Yıldırım “Varsayımlarla kafaları zihinleri bulandırırsak kimseye iş yapamayız, kimseye de yaptıramayız. Amaç bu ise mesele yok. Ama İzmir'in amacı bu değil. İzmir’in Türkiye’nin hizmete ihtiyacı var. Tabii ki altyapı projelerinde her zaman sorun çıkabilir, ama o sorunları çözecek tedbirler de her zaman bulunur. Dünyada ilk defa tünel, liman yapan biz değiliz. Daha zor, kötü şartlarda bu işleri yapan ülkeler var. Sadece deniz balçık içinde bu projeleri yapan ülkeler var. 'Burası çökecek, yıkılacak, yanlış yer' diye tenkit etmek kolay. Bunu söyleyenler keşke bir de öneri getirseler. O zaman İzmir’e daha bir hayırları dokunmuş olur, tedbirleri alırız. Her zaman altyapı projelerinde risk oluşabilir. Risk olacak diye işi yapmaktan vazgeçecek değiliz. Tedbir alıp yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Bakan Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Bakanlık tarafından belirlenen marina yerlerini eleştirmesi, tarama masrafı çıkmaması için derin yerlerin seçilmiş olmasıyla ilgili değerlendirmesini soran basın mensuplarına ilginç bir yanıt verdi. Yıldırım “Olur, o da açıklasın, herkes görüşünü söylesin. Bunlar inceleniyor, etüt ediliyor. Gereği de yapılır. Haklı eleştirileri uyarıları her zaman dikkate alırız. Kimden geldiğine bakmayız. Çeşme Balıkçı Barınağı’nda öyle oldu. Marinalarla ilgili henüz başlanmış bir durum yok” dedi. İzmir’in işlerine “Olmazdan” değil “Olurdan” başlanılmasını istediğini belirten Yıldırım, sayıları gittikçe azalan bazı sivil toplum kuruluşlarının işe “Nasıl olmaz”, “Neden yanlış” işe başladığını söyledi. Yıldırım “Bu İzmir için iyi bir şey değil. İzmir’in hizmetlerini geciktiriyor. Olurdan başlayım daha iyisini yapalım. Öneriler gündeme getirirsek daha hayırlı iş yapmış oluruz” dedi.

Bakan Yıldırım, önce Tarihi Kemeraltı A.Ş. (TARKEM) daha sonra da Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’ni ziyaret etti. Kemeraltı için şirket ve derneğin birlikte hareket etmesini, kendisinin de her türlü desteği vereceğini söyledi.