Fatma Şahin, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) Afyon Destekleme Derneği tarafından Korel Termal Otel'de düzenlenen 'Türkiye'de Kadın Girişimciliği ve Başarı Öyküleri' konulu toplantıya katıldıktan sonra Afyonkarahisar Valiliği'ni ziyaret etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu’dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Şahin’e İzmir’deki olay hatırlatıldı. Şahin, bunun üzerine, “İzmir’de yaşanan olay kabul edilemez ve kesinlikle bunu yapanların cezalandırılmaması gereken bir olay olarak biz görüyoruz. Çünkü bu kadar temel felsefenin içinde tabi camia çok geniş büyük bir camianın içerisinde birinin yaptığı bireysel bir hata ve bu bireysel hatanın gereğini hızlı bir şekilde yapacak siyasi irade ve devlet otoritesi vardır. Bundan dolayı da hemen akşama doğru hem adli hem idari soruşturma başlatıldı ve görevden uzaklaştırıldı.” değerlendirmesinde bulundu.

"ÇAYDIRICI OLACAK"

Olayın, bundan sonra böyle bir şeye niyetlenenlere, sonucunu gördükleri için büyük bir caydırıcılık getireceğine inandığını ifade eden Şahin, “Biz de bunun takipçisi olacağız. Hele bir kadına karakolda şiddet uygulanması kabul edilemez. Hızlı bir şekilde yapılması gereken bir irade beyan edilmesi gerekiyordu ve gereği yapıldı. Açık bir topluma girdik. Kamuoyu algısı her yerde ne varsa açıkça bilinmesini istiyor. Bunun içinde herkes medya da dahil işini düzgün yapması görevini suiistimale götürmemesi gerekiyor. Bunu yaptığında hızlı bir şekilde açığa çıktığı ve gereğinin yapıldığı görüyoruz.” dedi.

Fatma Şahin, kolluk güçlerinin karar mekanizmasının ve çözümün bir parçası olduğunu ancak, sorunun bir parçası olmasının kabul edilemez bir durum olduğunu anlattı.
Şahin’e konuşması sonrasında Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından Bayat kilimi, Afyon sucuğu ve kaymağı hediye edildi.