İzmir'i Ak Parti'nin belediyecilik anlayışı ile tanıştırmak istediklerini söyleyen Bakan Bayraktar, "İzmir'de biz siyaseten istediğimiz neticeleri alamadık. İzmir halkının görüşlerine saygılıyız. Laiklik bizim güvencemiz altındadır. İstanbul'da Ankara'da bir problem var mı? Bizim insan hakları ile demokrasi ile insanların hayat tarzları ile problemimiz var mı? İnsanlar inanç bakımından, hayat tarzı bakımından istedikleri gibi yaşasınlar. Bizim derdimiz bunlar değil. Bizim derdiniz jakobenlerle. Bizim derdimiz halkımıza tepeden bakanlarla. Tepeden bakanlar, hazır yiyenlerle. Onların vaziyet etmesini İzmir'de de elemine edeceğiz. Bu heyecanı gördükten sonra Ak Parti'nin mahalli idareler yönetimi ile İzmir'i tanıştıracağız. Bu çok yakındır. Önümüzdeki seçimlerde İzmir dünyaya ve Türkiye'ye şaşırtıcı bir sonuç verecek" diye konuştu.

İZMİR HALKI HAKEDİYOR MU?

İzmir Körfezi'ndeki kokuyu eleştiren Bakan Bayraktar "Allah aşkına İzmir'in şu Körfezi'nin kokusunu İzmir halkı hak ediyor mu? Para diyorsun veriyoruz, kredi diyorsun veriyoruz. Neden temizlemiyorsun. Basiret yok, gayret yok, niyet yok. Eğer niyet hasıl olursa, bunun arkası gelir. Öyle, gözün işte aklın oynaşta olursa bu iş yürümez. İzmir dünyanın müstesna şehirlerinden biridir. Tarihin derinliklerinden gelen yapısı itibariyle İzmir bu pozisyonu hak etmiyor. İzmir mutlaka Ak Parti'nin mahalli yönetimleri ile tanışmalıdır. Bu kente daha çok geleceğiz ve icraat yapacağız. Seçime 9 ay kaldı. Gece gündüz çalışacağız" dedi.

SÜREKLİ MAZARET ÜRETİYORLAR


Kentsel dönüşüm projelerine onay verdiklerini, ancak büyükşehir belediyesinin henüz bir adım atmadığını belirten Bakan Bayraktar "Sürekli mazeret üretiyorlar. Projelerimizin önünü kesiyorlar diyorlar. Allah aşkına nerede önünüzü kestik. 7 bölgede, 7 önemli ilçede, bölgede Büyükşehir Belediyesi'ni yetkili yaptık. Hiçbir yerde adım attı mı? Ben duymadım. İki bölgede de riskli bölge ilan ettik. İmar plan yetkisi hariç. Onu da istediler. İmar planlarını yap getir her türlü desteği vereceğim diyorum. Öpmeye niyeti olmayan ‘dudağın nerede' diye sorar. Oynamaya niyeti olmayan ‘yerim dar' der. İzmir'de hem iş yaparsın hem para kazanırsın, işsizlik de azalır, ekonomi de gelişir. İzmir'in kendisi parayı üretir. Yeter ki iş bilen adam gelsin bakın görün neler oluyor. Mazeretlerden bıktık artık. CHP'ye oy veren kardeşlerimize, dilimiz şişene kadar bunu anlatacağız. Hatalarımız, eksiklerimiz olabilir" diye konuştu.