Halide Demir- İzmir ve ilçelerinde gerçekleştireceği ziyaret ve incelemeler öncesinde bi basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'de seçimi kazanacağından hiçbir şüpheleri olmadığını söyledi.

Balbay, “İzmir hem AK Parti hem de CHP tarafından çok önemsenmekte. Ancak Aziz Kocaoğlu’nun seçimi kazanacağından hiçbir şüphemiz yok. Binali Yıldırım’ın hoşgörüsüne sığınarak ve eski ulaştırma bakanlığı sıfatına ithafen ‘Başka bir trene bin Ali’ diyorum” dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda CHP İzmir Milletvekili Profesör Doktor Hülya Güven ve PM üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan Balbay, son HSYK düzenlemesiyle yargının tehdit altında olduğunu, İzmir'de görülen Askeri Casusluk Davası'nın faili meçhüle doğru gittiğini savundu.


EN SON HSYK DÜZENLEMESİYLE YARGI DA TEHDİT ALTINDA

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, kendisinin de aynı süreci yaşadığını ve haksız yere tutuklu kaldığını dile getirerek, “En son HSYK kararı ile yargı tehdit altına alındı. Hukuk devletine yakışmayan bir durumla karşı karşıyayız. Öte yandan İzmir Askeri Casusluk davası da bir faili meçhule gidiyor. Ben özellikle iddianameyi okudum ve davayı izledim. Aslında Türkiye’deki bütün davalar bana tandık geliyor, hepsinde sahte deliler oluşturulmuş, yeniden düzenlenmiş. Üzerinde oynandığı kamuoyunca kabul edilmiş hatta TÜBİTAK’ın bile dosyalarla oynanıyor dediği bir süreçteyiz. Ben bu davaların dosyalarının bir bilirkişi tarafından gözden geçirilmesini talep ediyorum. Eğer bu yapılırsa davalar zaten çökecek ve yeniden yargılama yapılamayacaktır. Ben kendim bu süreçleri yaşadım. Tam 5 yıl 3 bin saat hakim karşında kaldıktan sonra delillerin gösterilemediği bir dosya ile yargılandım. Adil yargılanma herkesin hakkı olmalı” diye konuştu.


SUÇLANAN KİŞİLERE SÖZ HAKKI TANINMALI

İzmir'deki Liman Operasyonu hakkında da konuşan Mustafa Balbay, iktidarın yolsuzlukla mücadele etmek yerine üstünü örtmeye çalıştığını savunarak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Geçmişte böyle bir dönem olmadı. Dosyanın açılıp yolda şekil değiştirdiği bir süreç görülmedi. Bütün davaların ruhu aynı. Bu hükümetin yolsuzluklarla mücadelesi değil, mukavelesidir. Hukuksuzluğa uğramış herkesin adil yargılanmasını isteyen bir kişi olarak, suçlanan kişilere de söz hakkı tanınmasından yanayım.”

KOZAK'TA ALTINA VE MADENE DESTEK VERENLERİN TUTTUKLARI ALTIN OLSUN DİYORUM

Son dönemdeki ikitdar-cemaat çekişmesinden dolayı bir takım gerçeklerin ortaya çıktığını belirten Balbay, ziyaret edecekleri Bergama’ya bağlı Kozak Yaylası’nda izinsiz maden çalışmalarına çıkar ilişkilerinden dolayı göz yumulduğunu belirtti.

Mustafa Balbay, “Kozak Yaylası bugün dünyanın en güzel yerlerinden birisi. Ne madenle ne de başka bir şeyle paha biçilemez ölçülemez değerde. Zamanında adamın birinde ne dilersen altın olacak demişler. Adam çok güzel bir yemek istemiş. Sofraya oturmuş, kaşığı tutmuş altın olmuş. Tam kaşığı yemeğe batırmış yiyecek, yemek altın olmuş. Adam en sonunda açlıktan ölmüş. Kozak’ta altına ve madene kim destek verirse tuttukları altın olsun diyorum” şeklinde konuştu.

TARIM BİTME NOKTASINDA

İzmir tarımında önemli yer tutan Bakırçay Havzası, Aliağa, Dikili, Foça ve Çandarlı bölgelerini ziyaret edeceğini kaydeden Mustafa Balbay, Türkiye’de tarımın da bitme noktasına geldiğini sözlerine ekledi.