Partisinin Kırşehir İl Başkanlığını ziyaret eden Mustafa Balbay, duayen gazeteci Uğur Mumcu’nun doğduğu Kırşehir’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Uğur Mumcu’yu çok erken kaybettik. Kabul ederseniz CHP’nin Kırşehir fahri milletvekili de olacağım" diye konuştu. Gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulunan Balbay, şunları söyledi:

"Beni 'demokrasi gazisi' diye tanıttılar. Asıl demokrasi gazisi Kırşehir’dir. Kırşehir de, ben de ortak düşüncelerimizin bedelini ödedik. Ben de çok incindim ama hiç incitmeyeceğim. Bundan sonra Türkiye’nin daha iyi idare edilmesi, bütün insanlarımızın barış, demokrasi içinde yaşaması için çalışacağım. Türkiye’de hukuk sisteminin çivisi çıktı. Siyaset ve yargı iç içe girdi. Bugün Başbakan 'Elimden yetki gelse şunu alırım, yetki gelse şunu koyarım, yetki gelse şunu yargılarım' diyor. Ben Ankara’da dik duracağım, diyalog kuracağım. Başbakanla karşılaştığımda 'şiir okuyan adamdınız, bildiğini okuyan adam oldunuz' diyeceğim. 'Bu böyle olmaz' diyeceğim."

'HALKIMIZ KUTUYU AÇTI'


CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, yolsuzluğun önemli bir sorun olduğunu, ancak bu devranın değişeceğine de inandığını belirterek şöyle devam etti:

"Bunun için herkese çok büyük görevler düşüyor. Türkiye öyle bir hale geldi ki Diyarbakır’da ayrı, Ankara’da ayrı, İstanbul’da ayrı. Kırşehirspor ile Nevşehirspor maç yapıyor, maç başlıyor ikinci yarısında 'ofsayt serbest' diyorsunuz. Ya da 'ev sahibi takımın faulü serbest' diyorsunuz. Böyle şey olur mu? Hukuk bu hale geldi. Orda ayrı, burada ayrı. Ben serbest kaldım, BDP’li milletvekillerinin de serbest kalacağını düşünüyordum, ama kursağımda kaldı. Ne olursa olsun bu belirsizlikten de, bu yönetim bataklığından da her şeye rağmen güzellikler üretmeliyiz. Biz bu ülkenin yönetimine talibiz. Biz daha iyi yöneteceğiz. Toplum da artık gerçekleri görmeye başladı. Ben onu hissediyorum. Bakana demişler ki 'gelme çay vermeyeceğiz.' Manisa’da ayakkabı kutusu gösteriyor. Halkımız kutuyu açtı."

Başbakan'ın toplumu germeyi icraat olarak gördüğünü öne süren Balbay, "'Falanca gerilim partimizin oyunu yüzde 2, falanca gerilim yüzde 3 artırdı' diyor. 'Her gerilimden ben pay çıkartıyorum' diyerek önümüzdeki nesilleri ve seçimleri kurban etmememiz gerekiyor" dedi.

CHP İl Başkanı Yılmaz Zengin, ziyaretin anısına Balbay’a üzerinde Atatürk portresi ve CHP amblemi bulunan plaket verdi.