CHP'nin tutuklu İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP gençliğine gönderdiği mektupta, "Omuz omuza olacağımız günleri sabırsızlıkla bekliyorum. Kişisel tutsaklığımız bir yana toplumsal özgürlük ve halkın iradesinin Meclis'te tam olarak temsil edilmesi mücadelesi içindeyiz" dedi.

CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnaç Yıldız'a mektup yazan Mustafa Balbay, "Terörle mücadeleden eğitim sorunlarına, ekonomik sıkıntılardan toplumsal gerginliğe kadar tüm olumsuzların bedelini gençliğin ödediği bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Sıkıntıların çıkış yollarını da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Balbay, 1 Eylül tarihinde kaleme aldığı mektubunda şu satırlara yer verdi: "Dünyanın hiçbir ülkesinde bu yol gençliğin heyecanı, özverisi, inancı, katılımı olmadan bulunamamıştır. Sizi ziyaret eden dostlarım bende bu tarifi canlandırdı. Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ile kişisel tutsaklığımız bir yana toplumsal özgürlük ve halkın iradesinin Meclis'te tam olarak temsil edilmesi mücadelesi içindeyiz. Burada aldığım mektuplardan CHP gençliğinin de bu heyecan içerisinde olduğunu hissediyorum.

Gençliğin sadece yarınımız değil, aynı zamanda bugünümüz olduğunu inanan bunu her fırsatta vurgulayan bir kişi olarak CHP gençliğiyle omuz omuza olacağım günleri sabırsızlıkla bekliyorum. O günlerin çok uzakta olmadığı inancıyla, şahsınızda bütün gençliği kucaklıyorum. "