Meclis Başkanlığı'na Emniyet Müdürlüğü'nün daha gelişmiş cihazlarla arama yapması için dilekçe veren Balbay, "Odamı, telefonlarımı dinlediklerini biliyordum. İnşallah bir gün sözümü de dinlerler" dedi.

Genel seçimin ardından yemin eden milletvekilleri, TBMM binasındaki odalarına yerleşmeye başladı. Ergenekon davası kapsamında 4 yıl 277 gün tutuklu kalan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da '5060' numaralı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in eski odasına yerleşti.

Meclis'in güvenlikçileri odada, 'böcek' diye bilinen dinleme cihazı araması yaptı. Aramada üzerinde 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazılı Atatürk fotoğrafının çerçevesinden güçlü sinyal sesi geldi. Güvenlikçiler daha ileri bir teknik cihazla inceleme yapılması, bunun için de Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istenmesine karar verdi. Bunun üzerine tutanak hazırlandı. Fotoğraf ve çerçeve de yerinde bırakıldı. Mustafa Balbay, daha ayrıntılı inceleme yapılması için TBMM Başkanlığı'na dilekçe verdi.

Odaya yerleşen Balbay, bu duruma şaşırmadığını belirterek, "Odamı, telefonlarımı dinlediklerini biliyordum. İnşallah bir gün sözümü de dinlerler" dedi.

Öte yandan aynı odayı daha önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in kullandığı da belirtilirken, 'varsa' dinleme cihazının önceden konulmuş olabileceğine de dikkat çekildi.