ABD'de uzun süren seçim yarışını Donald Trump kazandı. Trump'ın başkanlığı ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım bir açıklama yaptı. Trump'ı tebrik ettiğini belirten Yıldırım, ilk mesaj olarak da 'Gülen'i iade edin' dedi.

Bir yıldır dünyayı meşgul eden ABD seçimlerinin sonuçlandığını belirten Yıldırım, seçim sonuçlarının düşünülenin aksine bir şekilde olduğunu söyledi. Trump'ın ABD'nin 45. başkanı olduğunu belirten Yıldırım, Trump'ı tebrik etti ve başarılar diledi.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: Eminim ki uzun bir geçmişe dayanan Türkiye ABD stratejik ortaklığının artık tartışmalardan kurtarmış bir şekilde, Türkiye’nin terörle mücadeledeki hassasiyetini dikkate alan, bölgedeki barış ve istikrarı önceleyen politikalarla geçmişten gelen geleneksel dostluk ilişkilerimizin daha da ileri götürmesi için yeni başkana bir fırsat alanı oluşturmuş olur."

15 Temmuz darbe girişiminin liderinin ABD'de yaşayan Fethullah Gülen olduğunu hatırlatan Yıldırım, yeni başkana bir çağrı yaptığını ve Gülen'i iade etmesini istediklerini söyledi. Yıldırım bunun Türkiye-ABD dostluğu için de yeni bir başlangıç olacağını söyledi.