Trabzon'a giden Başbakan Binali Yıldırım, burada toplanan kalabalığa seslendi. Anayasa değişikliği ile ilgili konuşan Yıldırım, anayasa ile birlikte sistem değişikliğinin de olacağını söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sağduyu ile bu meselenin çözümü için sorumluluk aldığını iddia eden Yıldırım, MHP ile birlikte anayasa değişikliğini yapacaklarını ve başkanlık sistemini de hayata geçireceklerini söyledi. Değişikliği önce Meclis'e götüreceklerini belirten Yıldırım, daha sonra da halka soracaklarını söyledi.


CHP'YE TEPKİ

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalara konuyu getiren Yıldırım, insanın dinleyince kanının donduğunu ileri sürdü. Kılıçdaroğlu'nun terör örgütüne AK Parti'nin yardım ettiği yönündeki açıklamasını da hatırlatan Yıldırım, ana muhalefeten partisinin pusulayı yitirdiğini ve ağzından çıkanı kulağının duymadığını söyledi.

Türkiye'de terörün her türlüsü ile mücadele edenin AK Parti olduğunu ileri süren Yıldırım, FETÖ'cülere, terör gruplarına ise onların arka çıktığını iddia etti.

CHP'nin bir oraya bir buraya koştuğunu söyleyen Yıldırım, "Neymiş efendim, tutuklamalar varmış. Neymiş, gözaltılar  var. Kardeşim, ne zamandan beri suç işlemek meşru hale geldi bu memlekette?  Darbecilere, bölücülere arka çıkmak Anamuhalefet Partisi'nin işi midir, görevi  midir?" şeklinde konuştu.

Anamuhalefet partisi demenin iktidara alternatif demek olduğunu söyleyen Yıldırım, eğer iktidara taliplerle ülkenin bütünlüğüne, tek devlet, tek bayrak, tek millet prensibine bağlı kalmaları gerektiğini belirten Yıldırım, anamuhalefet partisini sağduyulu olmaya çağırdığını söyledi.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'nin ne büyük badirelerden, ne  büyük sıkıntılardan geçtiğini görmüyor musun? Şehitlerimizi görmüyor musun?  Terörle yapılan amansız mücadeleyi görmüyor musun? Şimdi zaman ülkeye sahip çıkma  zamanıdır, bir olma, beraber olma zamanıdır. Ayrılıkçılara, terör goygoycularına  yaranma zamanı değildir. Ülkenin, milletin bekası için bir olma, beraber olma,  birlikte çalışma zamanıdır. Sayın Kılıçdaroğlu, yol yakınken dön bu yanlıştan. Bu  yol, yol değil, bu sokak çıkmaz sokaktır."

BAŞKANLIĞI GETİRECEĞİZ

Anayasa değişikliği ile ilgili de konuşan Yıldırım, bununla birlikte sisteminde değişeceğini söyledi.

Yıldırım şunları söyledi: "MHP, onun Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yine sağduyusu ile vatansever  ve ülkenin geleceğini dikkate alarak, her türlü siyasi hesaplardan öte  Türkiye'nin bu önemli meselesinin çözümü için sorumluluk aldı ve bu konuda  inşallah, MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini  de hayata geçireceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun. Önce Meclis'e götüreceğiz.  Meclis'ten sonra işimiz bitmiyor, sahibine götüreceğiz. Sahibi kim? Sahibi  sizsiniz, size gelen iş yarım kalmaz, millete gelen iş yolda kalmaz. Bunu  gördük."