Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına, Yargıtay binası önünde meydana gelen patlama nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ifade ederek başladı. Vural, "Sayın Başbakan hazır burnunun ucunda bomba patlamışken, kendisinin özel temsilcisinin PKK ile Oslo'da yapılan müzakerelerde şehirlerimize bomba yerleştirildiği bilgisini edinmişse, hükümetin bu bombanın adresini de bilmesi gerekiyor. AK Parti hükümeti, hangi şehirlerde ve nerede bomba düzenekleri yerleştirildiğini açıklamakla mükelleftir" dedi.

Vural, Diyarbakır'da bir 'dil konferansı' düzenlendiğini ve adına 'Kürt marşı denilen marş eşliğinde sözde Kürdistan'ın paçavrası altında milletin evladına kurşun sıkan, katliam yapanların saygı duruşunda bulunduğunu' söyledi. "Neredesin ey hükümet?" diyen Vural, "Diyarbakır'ı büyük Ortadoğu'nun yıldızı yapacağım diyenlerin, Diyarbakır'da böyle bir şeyin yapılmasına gıkları çıkmıyor. Senin Büyük Ortadoğu Projesi'nin yıldızı yapacağın Diyarbakır, sözde Kürdistan'a teslim etme niyetinde olduğun Diyarbakır.

O Diyarbakır, Ziya Gökalp'lerin, Süleyman Nazif'lerin, milli mücadeleye katılmışların kentidir. Bunu aklından çıkarma. Senin genel başkan yardımcıların, milletvekillerin böyle bir marş eşliğinde saygı duruşunda bulunuyor. Kimi kime şikayet edeceğiz? Bu tablo kimin eseridir? Bunların hamiliğini yapanlar, işte bu saygı duruşunda bulunanlar" diye konuştu.

"ÖKÜZ ÖLMÜŞ ORTAKLIK BOZULMUŞ"


İktidar ve TÜSİAD arasında bir kayıkçı kavgası yaşandığını belirten Vural, Başbakan Erdoğan'ın TÜSİAD'a 'Biz patronların hükümeti değiliz' dediğini belirterek, "Sen millete hizmetkar değil, patronlara ve zenginlere, küresel efendilere hizmet eden bir hükümet olduğunu ortaya koyuyorsun. Sen kimin amacına hizmet ediyorsun? 'Beraber yürüdük bu yollarda' dedin, onları uçurumdan attın. Patronlarla sırça köşklerde oturuyorsun. Siz er meydanına çıkmaktan korkuyorsunuz, hodri meydan sizde yürek varsa televizyon önünde ülke meselelerini tartışalım" dedi.

TÜSİAD'ın geçmişte de alanına girmeyen konularda görüş beyan ettiğini ancak iktidarın bunlarla ilgili hiçbir eleştiri getirmediğini belirten Vural, "TÜSİAD, AK Parti iktidarını destekliğinde 'Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlayan' oluyor, desteklemedi mi 'patronlar kulübü' oluyor. Körler sağırlar birbirini ağırlar. Mesele, AK Parti iktidarına hizmet edip etmeme meselesidir. Öküz ölmüş, ortaklık bozulmuştur. Bir sivil toplum örgütü AK Parti'yi onaylıyorsa, o sivil toplum örgütü Başbakan ve AK Parti yöneticileri için iyidir. Başbakan, 'Biz 75 milyonun hükümetiyiz' diyor. Siz 75 milyonun hükümeti değilsiniz. Başbakan, 75 milyon AK Parti iktidarını alkışlar, ağam, paşamsın derse, siz 75 milyonun hükümetiyiz diyorsunuz. AKP'nin oluşturduğu ranta takoz koyarsanız film orada kopuyor. O zaman Başbakan ve AK Parti yöneticileri, sizi demokrasi düşmanı ilan ediyor" şeklinde konuştu.