Partililerden yerel seçimler için kapı kapı gezmelerini isteyen Başbakan Erdoğan özetle, şunları söyledi:
“Bizden böyle sıçrama beklemeyenler, bu noktaya geleceğimizi tahmin etmeyenler oyunları bozulunca çok farklı yöntemlere başvurdular. Bu olay sadece ulusal değildir. Bu olayın uluslararası boyutu vardır. Ama ulusal bazda da ne yazık ki, bu işin taşeronları vardır. Biz isterdik ki; aynı istikamete yönelen insanlar, aynı istikamete doğrulan insanlar, birbirini vurmasın. Bu oyunu, bu tezgahı kuranlar bunun hesabını nasıl verecekler? Konuşmadık, konuşmadık, konuşmadık... Dershaneler diye bir olay tutturdular, onunla başladılar, işi buraya getirdiler. Şu olaylar tamamiyle dershaneler sürecinin bir devamıdır, bunu bilesiniz. Ben de şu anda bütün Ak Parti davasına gönül vermiş kardeşlerime söylüyorum, siz de gelin ‘devletin okulları bize yeter, biz başka bir şey istemiyoruz’ deyin. Tavrınızı koyun. Bu davada beraber yürüdük buraya geldik. Bizimle bu yola çıkıp da kusura bakmasınlar yolculuk esnasında bize ihanet edenlere de hala beraber yürüyelim demeyiz. Onları kapının kenarına koyarız. Çünkü millet size partimize ihanet edin diye oyları vermedi. Partinin bir iç disiplini vardı, bakanlıktan ayrılana kadar her şey cici güzel bakanlıktan ayrıldıktan sonra bakıyorsun, ‘Ben filanca bakanı beğenmedim’. Senin böyle bir yetki mi var ya önce haddini bil!”

Daha sonra Üsküdar’da evinin önüne gelen Erdoğan’ı burada da bir kalabalık karşıladı. Erdoğan evinin önünde de kendisini bekleyenlere bir konuşma yaptı.


DÖNÜŞ YOLUNDA ÜCRETSİZ METRO

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Atatürk Havalimanı'nda karşılamaya gelen partililerden bir kısmı mitingin bitişinde havalimanından ayrılmak için metroyu kullandı. Ancak partililerden bazıları turnikelerden ücretsiz geçti. Görevlilerden de yardım gören vatandaşların bazılarının buna rağmen akbil bastığı görüldü. Ücretsiz geçenleri görüntülemeye çalışan haberciler ise güvenlik görevlileri tarafından engellenip, uzaklaştırıldı. Bazı yolcularsa yoğunluğun geçmesini beklemeyi tercih etti.

BAŞBAKANI KARŞILAMADA PARTİLİLER İLE POLİS ARASINDA ARBEDE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı’ndaki konuşmasının ardından dağılan partililer ile polis arasında sözlü tartışmanın ardından arbede yaşandı.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından partililer havalimanını terk ederken barikatları aşarak VIP yoluna çıkmak istediler. Bu sefer çevik kuvvet polisi partililerin yola çıkmasına izin vermeyince sözlü ve küfürlü tartışma başladı. Partililer içinde bir kişi polise yumruk atmaya çalıştı ve bu esnada polis memuru da karşılık verince arbede yaşandı. Yaşanan olayın ardından polis arbede çıkartan memuru uzaklaştırdı.