Hükme bağlanan Balyoz davası sanıklarından emekli Orgeneral Ergin Sayun, 7 Şubat'ta ameliyat olduğu Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden taburcu oldu. Saygun'un taburcu olması nedeniyle hastanede basın toplantısı düzenlendi.

Konuşmasına basın mensuplarına teşekkür ederek başlayan Saygun, "Basın mensupları olarak tek tek her birinize bir dost olarak teşekkür etmek istiyorum. Bilmiyordum ben neler olduğunu ama sonradan öğrendiklerim; sizin ailemin ve benim yaşadığım sıkıntıları kamuoyunun dikkatine getirmekte çok büyük bir emeğiniz geçmiştir. Bunun dışında 'kan lazım' dendiği zaman kamerasını bırakıp kan vermeye koşan arkadaşlar olduğunu duydum. Resimler gördüm eşimin ve kızımın elindeki ağır paketleri alıp arabaya taşıyorsunuz. Bu basının da ötesinde insani duyguların sanırım zirve yaptığı bir yerdir. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu arada bir de kan kardeşimin olduğunu öğrendim." ifadelerini kullandı.

Saygun, şöyle devam etti: "En başta aileme teşekkür etmem lazım. Toplumumuzun en küçük birimi olan ailenin gerektiğinde bütün toplumu nasıl etkileyebileceğini, neler yapabileceğini, nasıl güçlü davranabileceğini gösterdiler. Hısım akrabalar var, arkadaşlarım var, silah arkadaşlarım var hepsinin buraya koştuğunu gördüm. Onlara da teşekkür etmek istiyorum. Bütün bunların içerisinde en büyük teşekkürü Sayın İhsan Bakır hocamın yönetimindeki bu hastaneye gitmesi gerektiği kanaatindeyim. Çünkü ne kadar riskli bir ameliyata girdiğimi biliyordum. Beni yaşatabilmek için, hayatta tutabilmek için olağanüstü bir çaba sarf ettiler. Gece 01.00'de 02.000'da doktorların gelip muayene ettiğini, hocamın telefonla nöbetçi doktora 'kan şekeri ne kadar?' diye sorduğunu biliyorum. Bu hastanenin bütün personeline minnet ve şükran borcum var."

Arkadaşlarına selam söyledi

Taburcu olduktan sonra tedavisinin evde devam edeceğini söyleyen Saygun, "Bir istirhamım olacak, enfeksiyondan kaynaklanan rahatsızlık nedeniyle bu sıkıntıları çektim. Şimdi aynı duruma düşmemek için fevkalade dikkat etmem gerekiyor. Beni eve çıkarıyorlar ama sanki steril bir yere gidiyorum. Orada buradaki gibi bir ortamdaki gibi yaşayacağım. Bunun için bütün beni seven akraba hısım, eş dost herkesten istirhamım; bir ay lütfen beni bırakın, biraz toparlanıp kendime geleyim. Ondan sonra bol bol görüşüp konuşuruz. Bu basın için de geçerlidir. Silivri'de Hasdal'da Hadımköy'de Maltepe'deki silah arkadaşlarım ve komutanlarıma sevgi ve muhabbetlerimi ve saygılarımı göndererek konuşmamı bitiriyorum." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili soru üzerine Saygun, "Şimdi o konulara girmek istemiyorum. Ama dediğim gibi ileride rahat konuşacak duruma geldiğimde toplanır sizinle konuşuruz. Bir şey olduğunu sanmıyorum, bir hasta ziyaretidir netice olarak. Başka bir anlamı olduğunu da düşünmüyorum." dedi.

Saygun, "Ameliyat günü tahliye edilmenize ne diyeceksiniz? Sorusuna ise, "Benim onlardan hiç haberim yoktu. Kendime geldiğimde her tarafıma hortumlar takılıydı. Yalnız çocuklarım 'baba tahliye edildin' dedi. O anda tahliyenin ne olduğunun farkında bile değildim. Nasıl olduğunu da bilmiyorum. O da herhalde bizim sistemin işleyiş şeklidir" cevabını verdi.

Diyaliz gerekmiyor 

Saygun'u ameliyat eden Doç. Dr. İhsan Bakır ise, "7 Şubat tarihinde hastamız Ergin Saygun'u ameliyata almıştık. Ameliyatta kalp protez kapağını değiştirmiştik. Yaklaşık 36 saat yoğun bakım takibinin ardından hastamızı servise nakletmiştik. Servis takibinde böbreklerde gelişen problemler nedeniyle hastamızı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne konsültasyon amacıyla gönderdik. Medyada çıkan 'hasta yoğun bakıma kaldırıldı' haberleri yanlış oldu. Hastamızı biz aynı gün geri aldık. Oradaki nefrolojideki hocalarımızın ve Şişli Etfal'deki nefroloji hocalarımızın tavsiyeleri doğrultusunda hastamıza diyaliz gerekmediği anlaşıldı. Bu süreç içerisinde tabi hastamızın daha önceden mevcut diyabete bağlı böbrek problemleri vardı. Buradaki takiplerimiz neticesinde böbrek fonksiyonları düzeldi. Şu anda kalple ilgili herhangi bir sorunumuz yok. Zannediyorum 25. günündeyiz. Hastamızı bugün itibariyle taburcu edeceğiz. Takipleri bizim hastanemizden devam edecek" diye konuştu.