7 Haziran seçimleri sonrası milletvekilleri mazbatasını alıp kayıt işlemlerini yaptırmak için Meclis'in yolunu tuttu. İzmir CHP'den milletvekili seçilen Tacettin Bayır da bu isimlerden biri. Bayır, Meclis'te yaptığı açıklamada milletvekili maaşını almayacağını, bu para ile kız öğrencileri okutacağını söyledi. Yıllardır kız öğrencilerin okuması için destek olduğunu belirten Bayır, maaşı ile de bu sayıyı artıracağını ifade etti.

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem kayıt işlemlerini tamamladı.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, maaşını okuyan kız çocuklarına burs olarak vereceğini söyledi. Yıllardır 10-15 kız öğrenciyi okuttuğunu dile getiren Bayır, "Bu dönemde de milletvekili maaşımı almayacağım, o maaşla daha fazla sayıda kız öğrenciyi okutacağım, paranın tamamıyla, ne kadarına yeterse." diye konuştu.

4 bakanın istifasına sebep olan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törende mücevher sektörünün 'ihracat şampiyonu' olarak ödüllendirilmesiyle ilgili ise Bayır, "Tabloyu görmedim ama anlatım tarzından hoş olmadığı kesin." ifadelerini kullandı.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan da Cumhurbaşkanının erken seçim açıklamalarıyla ilgili "Türkiye için erken seçim uygun değil. Mutlaka bu parlamento çıkan tabloya göre içinden bir hükümet çıkaracaktır." şeklinde konuştu. Sarraf'a ödül verilmesiyle ilgili Arslan, "Kötü bir tablo. Türkiye’ye yakışmayan bir tablo. Yargının huzuruna çıkmış, hakkında ayyuka çıkmış dedikoduları olan bir kişiyle ilgili ödülün verilmiş olması bana göre uygun değil." dedi.

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem ise "Tasvip etmiyorum." diye konuştu.