Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'ya hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı basın açıklamasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan, BDP'lilerin güvenlik güçlerine ilişkin tavırlarıyla ilgili soru üzerine, "Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı, dokunulmazlıklarını kaldırmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya aittir." şeklinde konuştu.

"DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRACAĞIZ"

Başbakan Erdoğan, BDP'li vekillerin güvenlik güçlerine yönelik tavırlarıyla ilgili soru üzerine, "Meclis'e fezleke gelirse alışılmışın dışında karar vereceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, "Dokunulmazlık zırhına bürünen bu zevatla ilgili kararımızı, dokunulmazlıklarını kaldırmak suretiyle vereceğiz. Ondan sonrası artık yargıya aittir." dedi.

4. YARGI PAKETİ

Erdoğan, dünki Bakanlar Kurulu toplantısında Adalet Bakanı'nın 4. Yargı paketi ile ilgili bir sunum yaptığını belirterek, "Üzerinde çalışılması gereken bazı maddeler var. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra tekrar kurulum getirilecek. Ondan sonra parlamentoya sevk edeceğiz" dedi.

ÖZAL ZEHİRLENDİ İDDİASI

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın otopsisinde 4 çeşit zehir bulunduğu iddiasına ilişkin olarak, "Adli Tıp raporunu verdiği zaman bu yargıya da gidecektir. Ama Adli Tıp'ın raporundan bizim bir kurumumuz olduğu için bizim de haberimiz olur. Ama bu şekilde bir rapor bize gelmiş değil. Bu konuda söyleyebilecek başka bir şeyim yok"