Düzenlediği toplantıda konuşan Cemal Bekle, “Temayül yoklamasında AK Teşkilatlarımızın desteğinin  yanında İzmir’deki Roman Federasyonları,Dernek ve kanaat önderlerimizin de desteğini aldım. En önemlisi İzmir’deki roman kardeşlerimin desteğini aldığımı gururla ifade ediyorum” dedi.

Romanlara karşı toplumun genelinde  sosyal bir dışlanma olduğunu kaydeden Bekle, “Sosyal dışlanmanın en önemli ayağı siyasi mekanizmalarda yer almaktır. 2 yıl AK Parti İzmir il yönetiminde yer alarak Roman kardeşlerimin sorunlarını siyasi mekanizmaya birebir taşıma imkanım oldu. Şimdi sıra mecliste. AK Parti Romanlara Cumhuriyet tarihinde yapılmayan saygıyı sevgiyi hizmetleri sundu. Şimdi bu hizmetlere  katkı koymak için Roman kardeşlerimin destekleriyle mecliste görev almak için yola çıktım İzmir Türkiye’de  hatta Avrupa’da romanların en yoğun yaşadığı şehirdir. İspanya’nın tamamında 600 bin roman yaşarken; sadece İzmir’de 400 binin üzerinde roman yaşadığını biliyoruz. Bu nüfusu mecliste en iyi şekilde temsil etmek için elimden gelen her şeyi yapacağım.” diye konuştu.

İkiçeşmelik’teki Roman mahallesinde yaşadığını, ticaretle uğraştığını ayrıca roman derneklerinde eğitmenlik yaptığını ifade eden Bekle, “Romanlar hep göbek atan, davul çalan  masalsı kahramanlar olarak algılanıyor. Hayatımız toz pembe olarak görülüyor.  Ah bende keşke roman olsam olarak bakılıyor. Bu sorunlarımızın çözümlerine hiç katkı sağlamıyor. Bizlerin en büyük sorunları başta istihdam, eğitim olmak üzere tüm sorunlara çözüm aramak, toplumun ortak hafızasında yer alan ön yargıları yıkmak en büyük hedefim. Toplumun her alanında romanlar olmalı ki sosyal dışlanmanın önüne geçelim” şeklinde konuştu.