İzmir 2. Bölgede ilçe, belde ve köy gezilerini kendine seçim startı vermiş gibi sürdüren Selahattin Tural,  yaptığı ilginç açıklamalar ile seçmenlerin sevgisini kazanıyor.

“Üst üste milletvekilliği isteyip de ne süper emekliliğe ihtiyacım var, nede dokunulmazlık zırhına,  tek isteğim  partimin  bana vereceği bir dönemlik görevle adaylık sıralamamı bekleyip sizlerin gücüyle Ankara’ya  vekiliniz olarak gidip  sizlerin gerçek temsilciniz olmak istiyorum” diyen Selahattin Tural,  “Hak, eşitlik, adalet ve sosyal demokrat çizgide ki hizmet anlayışımızla Partimizin altı okunun gerçek ilkeleriyle sizlere hizmet edeceğime şimdiden söz veriyorum” diyen  Selahattin Tural,  İlkeli dürüst bir Milletvekili olarak  hizmet etmek istiyorum.

Sadece Milletvekili olarak Ankara’ya gitmek ile vekil olunmaz, olursa da bugüne kadar olduğu gibi  yüzeysel oluyor. Bugüne kadar yapılan  politikalar maalesef böyleydi yüzeysel olarak yapılıyordu. Şahsım adına  ben partim, hem de şahsen yüzeysel vekillik yapamam. Görevimin gerektirdiği  her koşulda milletim için çalışmak için yola çıktım. Vicdanım rahat olmalı.  Vicdanınızın  rahat olması içinde  ancak görevinizi dürüstçe yaptığınızda sonuç alırsınız. Ben bunu istiyorum. Partim beni olumlu bir sıralamada gösterir bende İzmir Milletvekili seçilip Ankara’ya gidersem, Yerel gazeteciler ile danışma toplantıları yaparak onlara danışmanlık yetkisi vereceğim. Her ilçeden gazeteciler, kendi bölgelerinde yaşadıkları toplumsal ve kişisel sorunları bana ilettiklerinde sorunlarını yerinde ve anında çözmüş olacağız. Sürekli Ankara’da oturmakla Milletvekilliği olmanın milletin vekili  anlayışı ile bağdaştıramıyorum. Ege tarih ve kültür zengini bir  bölgedir. Bu hafta kütüphaneler haftası. Tüm halkımızın da kütüphaneler haftasını kutluyorum” dedi.