Ak Parti Elazığ Belediye Başkan Aday Adayı Sayın Sedat Acar ile bir sohbet gerçekleştirdik.

Sayın Acar, geçmişten günümüze kadar Elazığ’a zaten hizmet eden biri olarak neden belediye başkanlığına talip oldunuz?

Sedat Acar: 10 yıl boyunca 20 yaşında belediye görevine başlayarak en üst düzeyde görev yaptım. Rabbimin nasip etmesiyle de 9 yıl müdürlük görevimi sürdürdüm. Müdürlük görevim devam ederken Belediye hizmetine talip olmam da ki asıl neden şehrin kaderinin sizin elinizde olmasıdır. Kurumlarda belki görüntüde bizler olabiliriz ama karar mercisi bizler değiliz. Dolayısıyla şehre yapılacak hizmet alanları etkileniyor. Orada yapılacak hizmetlerden bir kısım vatandaşımız faydalanırken, belediyecilikte yapacağımız hizmetlerden bütün hemşerilerimizin faydalanması arzumuzdur. Allah rızasıyla daha büyük hizmet etmenin yolu belediyecilikten geçiyor. Büyük bir teşkilatla, daha önce yapmış olduğum hizmetlerime daha fazlasını katıp halkımın istifadesine sunmak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için adayım.

“Ak Parti, Tek Başına Güçlü Bir Hükümet”

Peki daha önce de Refah Partisi’nden Belediye Başkanlığı yapmış Merhum Belediye Başkanımız Hamza Yanılmaz ile omuz omuza çalıştınız. Şimdi neden Ak Parti?

Sedat Acar: Evet  neden Ak Parti dediniz. Çünkü tek başına bu kadar güçlü bir hükümet, dünya lideri olan bir başbakan ve güçlü Türkiye’nin imkânlarını bu şehre fazlasıyla getireceğimizden tabi ki güçlü olan bir hükümetin belediye başkanı adayı olmak hepimize avantaj sağlayacaktır. Çünkü Sedat Acar kardeşiniz kendi nefsi için bu göreve talip değil, şehirde yaşayan bütün insanlar, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için, birilerinin belediye başkanı değil de bütün insanların belediye başkanı olmak için talip.

“Bu Şehri, Halkımızla Birlikte Yöneteceğiz”


-Sayın Acar, sizinle birlikte 17 Aday Adayı da bu hizmet yarışında. Diğer aday adayları için neler söyleyeceksiniz?


Sedat Acar:  Bu iş tamamen kısmet. Biz sadece mücadelemizi gayretimizi sarf ediyoruz. Bu şehre bir aday bir başkan seçilecek. Bu kardeşiniz bu adaylar içerisinde bugün aday adayı olarak karşınıza çıktı. Bana kısmet olursa diğer adaylarla seçime kadar birlikte yürüyeceğimizi, rahatlıkla söylüyorum. Ekiplerinden faydalanacağız, başkası olursa partim için, şehrim, ülkem için ben aynı kararla birlikte yan yana omuz omuza hizmetlerimi edip, sonuna kadar mücadele edeceğim. Halkımızla iç içe olacağız. Halkımızla birlikte bu şehri yöneteceğiz. Onlarla birlikte toplanıp, onlarla birlikte karar vereceğiz.

“Belediye Başkanı, O Şehrin Başbakanıdır”

- Belediyeciliği iyi bilen biri olarak size göre bir Belediye Başkanı nasıl olmalıdır?

Sedat Acar: Belediye başkanı o şehrin başbakanıdır. Çok önemli bir misyonu ve vizyonu olması gerekirken, şehrin aynası olma noktasında şehrini en iyi temsil edebilme özelliğine sahip olması lazımdır. Böyle bir belediye başkanına sahip olmanın tek yolu doğru insanı seçmektir. Dolayısıyla hemşerilerimizin ve parti teşkilatımızın bu büyük vebalin ve sorumluluğun farkında olduklarına inanarak bu anlamda hassas davranıp seçici olacaklarından kuşkum yoktur. Bunu basit bir örnekle açıklayacak olursak; evimize aldığımız 1 kg domatesi bile nasıl itinayla seçiyorsak, şehrin geleceğinde büyük katkıları olacak birini daha titiz davranıp, daha seçici olup, kişinin hakkını vermek gerekmektedir. Halkımızın bu büyük vebale girmeyeceklerini çok iyi biliyorum. Bu şehirde kaynakları yerinde kullanıp, israfı önleyerek iş yapmayı bilen biriyim. Bu anlamda birlikte hizmet edeceğimiz ekibimi çok iyi belirledim. Daha seçilmeden aday olduğum gün bile bu şehirde birçok şeyin değişeceğine şahit olacaksınız. Bunu sağladığımız gün her şeyin rayına oturduğunu fazlasıyla göreceksiniz.

 “Belediyeyi Ortak Akılla Yöneteceğiz”


- Sayın Acar, Aday olmanız halinde nasıl bir yönetim anlayışına sahip olacaksınız?

Sedat Acar: Yönetim Anlayışımız; yıllardır taşımış olduğumuz MİSYON ve VİZYON’la “ BİRLİKTE ELAZIĞ’IZ” sloganıyla siz kıymetli basın mensupları başta olmak üzere Valiliğimiz, Milletvekillerimiz, Ak Parti Teşkilatları, Üniversitemiz, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın ve tüm Halkımızın katılımıyla Belediyeyi ortak akılla yöneteceğiz. Herkesin söz sahibi olduğu, Rutin belediyecilik anlayışını elimizin tersi ile iterek çok ŞEFFAF bir belediyecilik anlayışıyla hep birlikte bu şehirde yaşayan bu şehri en iyi tanıyanlarla birlikte yani halkımızla birlikte yöneteceğiz. En büyük hayalim hep birlikte güç oluşturarak Aziz şehrimizi hak ettiği noktalara kentsel dönüşümün gerçek anlamıyla gerçekleştiği, kaynakların yerli yerinde kullanıldığı, insanların mutlu olduğu, sokaklarında caddelerinde huzurla dolaşabildiği, garibanın kapısının hep birlikte çalındığı bir şehri meydana getirmektir.

“Halka Hizmet,Hakka Hizmettir”

-Şehrimizin kaderini belirleyecek olan bu seçim için son olarak neler söyleyeceksiniz?


Sedat Acar: Bu ve daha büyük hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek içi yenilikçi, şeffaf, adil, hak hukuk bilen, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan, genç, dinamik, güler yüzlü, bir anlayışıyla içinizden, ailenizden bir kardeş olarak, kardeş olmaya aday bir Belediye Başkanı olmak için, YA ALLAH YA BİSMİLLAH diyerek yola çıktım.

Rabbim bu kararımızı şahsımıza, ailemize ve şehrimize hayırlı kılsın, bizleri mahcup etmesin. Türkiye’mizin geleceğini belirleyecek olan mahalli seçimler ülkemizle birlikte şehrimizin de kaderini belirleyecektir. Çocuklarımızın ve gelecek nesillerimizin kaderini belirleyecek bu seçimin bilinciyle bütün hazırlıklarımızı yaptık. Bu gayretle, şevkle bu gençlik ve dinamiklik ile göreve talibiz. Düsturumuz her zaman için; Halka hizmet hakka hizmettir. Durmak yok koşmaya devam. Biz birlikte Elazığ’ız demek için varız.

Sedat Acar Kimdir?

1972 yılında Elazığ Merkez Ulukent Mahallesi’nde doğdum. İlk, orta, lise ve yüksek öğrenimini Elazığ’da tamamladım. Elazığ Fırat Üniversitesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalında Vizyoner Liderlik üzerine yüksek lisans yaptım.

Eğitim yaşamımla birlikte spor yaşamımı da devam ettirerek birçok dalda önemli başarılar elde ettim. Sporculuk yaşamımın ardından uzun yıllar antrenörlük yaptım, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler kazanan çok sayıda sporcu yetiştirdim.

1994-2004 yılları arasında Elazığ Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürlüğü’nün yanı sıra gerek yurt içi gerekse yurt dışında Belediyecilik ile alakalı birçok toplantı, gezi incelemeler de bulundum.

Türkiye’de İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok belediyeyi ziyaret ederek, belediye hizmetleri (alt yapı, üst yapı, ulaşım vb) konusunda incelemelerde bulundum, gerçekleştirilen projeleri değerlendirdim.

Bir süre yerel yönetimler eğitimi ve dil eğitimi için yurt dışında bulundum.

Elazığspor başta olmak üzere çeşitli vakıf, dernek ve spor kulüplerinde başkanlık, yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği yaptım.

2005 yılından bugüne kadar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevinde bulundum.

Ak Parti Elazığ Belediye Başkan Aday Adayıyım.

Evli ve iki çocuk babasıdır.