Selim Selimoğlu- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne düzenlenen operasyon ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tutuklu kaldığı 1000 günü protesto etmek amacıyla İzmir'e gelen CHP Sendikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, DİSK'e bağlı sendikaların şube başkanları ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek ve sendika şube başkanları katıldı.

İşçi hakları 12 Eylül darbesinin gerisinde


CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, büyükşehir operasyonlarını eleştirdi. Yapılan göz altı ve tutuklamaların, sendikal düzeni de hedef aldığını belirten Akkaya, "Gerçekleştirilen tutuklamalar ilk değil ve ne yazık ki İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de sınırlı değil. Amaç, işçi örgütlenmesine önem veren belediyelerin, kamuoyu önünde küçük düşürülmesidir. Operasyonlar hukuk dışı uygulamalardır. AKP ne yazık ki hukuku görmezden geliyor. Milli irade cezaevlerinde, parmaklıklar arkasında olmasına rağmen demokrasiden bahsediliyor. Bugün geldiğimiz nokta, hukuksuzluğun somutlaştırılmış halidir. Büyükşehir operasyonu taşeronlaşmaya karşı yapılmış bir operasyondur. Büyük Ortadoğu Projesi'nin taşeronu olan AKP, Türkiye'deki örgütlenmeyi istememektedir. CHP olarak, örgütlü toplumun demokrasi için öneminden bahsettik hep. Taşeronlaşmanın demokrasi önünde engel olduğunu anlattık. Örgütlenmeden korkmuyoruz. Örgütlenme ne kadar güçlü olursa demokrasi o kadar güçlü olur. AKP bunu istemiyor. Demokrasinin gelişmesi ile ilgili ne kadar imkan varsa kullanıyorlar. Dokuz yıldır AKP işçi hakları konusunda tek bir yasa çıkartmadı. İş kanuna, işçilerin köleleştirilmesi ile ilgili ne kadar madde varsa kondu. İşçilerin hafta tatili bile kaldırıldı. 12 Eylül darbesi bile işçi haklarını gözetmiştir. Günümüzde İş Kanunu, işçiye karşı, işvereni koruma yasası haline getirildi. AKP zihniyeti kendi yandaşlarını yaratmak ve onları zenginleştirmek için gayret ediyor. CHP olarak, örgütlenme konusundaki engellerin kaldırılması yönünde mücadele edeceğiz" diye konuştu.


Mücadelemiz sürecek


DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek ise son operasyonun, İzmir'deki huzurlu ortamı bozmaya yönelik olduğunu söyledi. Çeltek "Huzurlu bir ortam ve taşeronlaşma karşıtı adımlar vardı. Bu konuda sorumlu davranan belediyelere yönelik yapılan baskıları kınıyoruz. Elimizden gelen çabayı sarf ederek örgütlü mücadelemize devam edeceğiz" dedi.