Loğoğlu, CHP Hatay İl Teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Hatay milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Mehmet Ali Edipoğlu ile Suriye'ye iki günlük ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi.
Suriye makamlarıyla Ankara'daki Suriye Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Şam Büyükelçiliği ve Halep Başkonsolosluğu ile temas kurarak bu ziyareti planladıklarını ifade eden Loğoğlu, şöyle konuştu:
"Suriye'ye hiçbir ön yargı taşımadan gitmekteyiz. Suriye halkına Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun iyi dileklerini ileteceğiz. Amacımız, sıkıntılı bir dönem geçirmekte olan komşu ülkede olup bitenleri birebir görmek, gözlemlemek, bu gözlemlere dayanarak döndüğümüzde parti genel başkanımıza rapor sunmak. Bu ziyarette yapılacak değerlendirmelerin temel amacı da komşu ülkeye Türkiye'nin ne ölçüde yardımcı olabileceği, sıkıntılarını hafifletebileceği, Suriye halkının beklenti, özlemlerine uygun bir şekilde bu gelişmelerin seyrine katkı bulunabilmek."
Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, Lazkiye, Şam, Hama, Halep, Humus ve Tartus gibi kentlerde kısa ziyaret ve temaslarda bulunacaklarını belirtti.
Loğoğlu, Suriye ziyareti dönüşünde, bu ülkede edindikleri izlenimleri kamuoyuyla paylaşacaklarını, Türk Kızılayı tarafından Türkiye'de kurulan, Suriyelilerin kaldığı kamplardan birini ziyaret edeceklerini kaydetti.