Bekir Bozdağ, Bozok Üniversitesi'nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Yozgat'a geldi. Bozdağ, İmralı süreci ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu süreç içerisinde, zaman zaman halk desteğini ortadan kaldırmaya yönelik, bu süreci engellemeye dönük, bu sürecin doğurduğu pozitif iklimi ortadan kaldırmaya dönük olaylar olabilir. Ancak milletimizin, çözüme yönelik inancı ve çözümün gerçekleştirilmesi konusunda, bütün siyaset konumuna olan talimatı da ortadadır. Biz milletimizden aldığımız talimat çerçevesinde yolumuza devam edeceğiz. Millete rağmen, bir netice ortaya koymamız söz konusu değildir. Ortaya çıkacak her sonuç milletimizin beklentilerine uygun olacaktır. Milletimizle beraber olacaktır. Dolayısıyla, milletimizden gizli, milletimizin benimsemediği adımlar atmamız söz konusu değil."

Valiliği ziyareti sırasında çözüm sürecine ilişkin soruları yanıtlayan Bekir Bozdağ, "Çözüm süreci çok önemli bir süreç. Bizim derdimiz, ülkemizde 30 yılı aşkın bir süredir devam eden terör sorununu ortadan kaldırmak, kanı durdurmak, terör örgütünün silahlarını bırakmasını sağlamak ve insanlarımız arasındaki, birliği, kardeşlik hukukunu güçlendirmektir" dedi.

Ülke yararına neticeler çıkartacak adımları attıkları görüşünü savunan Bekir Bozdağ, "Çözüm süreci, terör meselesini Türkiye’nin gündeminden çıkartacak, silah bırakmayı sağlayacak bir süreçtir. Bizim amacımız bunu temin etmektir. Türkiye’de yaşayan insanlarımızın büyük bir çoğunluğu, hükümetimizin bu noktada ortaya koyduğu iradeyi desteklediklerini ifade ediyorlar. Hatta MHP ve CHP’ye oy veren seçmenlerin de bu süreci desteklediğini biz anketlerden biliyoruz. Onlarla olan konuşmalarımızdan biliyoruz" diye konuştu.

BAHÇELİ’NİN ÇÖZÜME DAİR SÖYLEYECEĞİ VARSA BUYURSUN


Muhalefet partilerini de eleştiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Sayın Bahçeli’nin eğer çözüme dair bir ifadesi varsa, insanlara hain damgası vurmaktan başka, bölücü demekten başka bir tane bir cümle çözüme dair söyleyeceği varsa buyursun söylesin" dedi.

MHP'yi, sürekli iftira ve karalama kampanyası yürütmekle suçlayan Bozdağ, "Benim aklım yettiğinden bu tarafa bunların sloganları aynı. Türkiye bölündü bölünecek, parçalandı parçalanacaktır. Onların kehaneti doğru çıksaydı, şimdiye kadar neler olması lazımdı Türkiye’de. Ezberledik artık salı konuşmalarını" diye konuştu.

Bozdağ, Türkiye’nin gündeminden terörü çıkartıncaya kadar uğraşacaklarını sözlerine ekledi.