Baykal, Antalya’da Muratpaşa Belediyesince Yenigün Mahallesinde yaptırılan kapalı pazar alanının açılış törenine katıldı. Törende konuşan Baykal, Antalya’nın hızlı büyüdüğünü belirterek, büyümenin beraberinde çoğu kez bozulmayı da getirdiğini vurguladı. Buna karşın Antalya’daki belediyelerin sosyal demokrat yönetim anlayışıyla bu büyümeyi kurallarına uygun şekilde, dengeli gerçekleştirdiğini ifade eden Baykal, kentin rant alanı olmaktan çıkarıldığını söyledi.

Baykal, "Belediyelerimiz, dürüstlük anlayışının hakim olduğu, Antalya’nın çıkarlarının düşünüldüğü yerlerdir. Yanlışı olabilir, hatası olabilir
ama iyi niyet vardır. Kimse Antalya’ya zarar vermek için ya da birisinin çıkarını sağlamak için yanlış bir iş yapamaz" dedi.

Antalya’daki CHP’li belediyelerin temel zihniyetinin sosyal demokrat dünya görüşü ve değerler olduğunu belirten Baykal, "Sizi çok iyi gördüm. Ancak Antalyalılar elbette Türkiye’de yaşanan sorunlardan, sıkıntılardan payını alıyor" diye konuştu.

Herkesin Türkiye’deki sorunları, ekonomideki sıkıntıları yaşadığını belirten Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkenin geleceğiyle ilgili kaygılarınız, kaygılarımız var. ’Bu gidişatın sonu nedir’ diye biz de soruyoruz, siz de soruyorsunuz. Geleceğe
yönelik hepimiz üzüntüler taşıyoruz. ’Gençlerimizin, çocuklarımızın istikbali nasıl olacak’ diye kaygı duyuyoruz. Elbette işsizlik, yoksulluk önemli dert.

Elbette Türkiye’de yaşanan sorunlar, sıkıntılar sizleri de tedirgin ediyor, rahatsız ediyor, biliyorum. Demokrasinin geleceği tartışma içinde adalet, hukuk maalesef çok ciddi şekilde çürümeye başladı. Adaletin içine güve girdi, hukukun içine güve girdi ve bunun sonuçları herkese yansıyor. Bunları biliyoruz, bunlardan dolayı üzüntü içindeyiz. Türkiye bir kırılma noktasına doğru gidiyor. Bu gidiş iyi gidiş değil. Türkiye’ye yakışan gidiş değil. Bunun değişmesi, düzelmesi lazım. Yanlışlıkların sona ermesi lazım. Bir yeni açılımın gerçekleşmesi lazım."

Sorunları dikkatle izlediklerini ifade eden Baykal, Türkiye’deki karamsarlığa, sıkıntılara ve olumsuzluklara rağmen Antalya’nın bir başka olduğunu söyledi. Antalya’nın insan ilişkileri açısından da farklı olduğunu belirten Baykal, "Bakın burada kadın, erkek nasıl kardeşçe, huzur içinde bir aradayız.

Bundan daha güzel, daha doğal bir şey yok, hayatımızın bir parçası. Antalya’da ayrım gayrım yok. Antalya’da kadın erkek, inanç, din, mezhep, köken ayrımı yok. Hepimiz kardeşiz, biriz, beraberiz. Hepimiz insanız, Antalyalıyız, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir parçasıyız. Bizim içimize güve girmedi" dedi.

Antalya’nın rahatını, huzurunu koruduğunu ifade eden Baykal, "Aman ha ağzınızın tadını bozmayın, Antalya’nın ağzının tadını bozmayın, huzurumuzu, keyfimizi kaçırmayın" diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekilleri ve CHP’li belediye başkanlarının da katıldığı törende daha sonra kapalı pazar hizmete açıldı.