CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, Muğla gezisinde hem bölgenin sorunlarını anlattı, hem de hükümetin çalışmalarını sert bir dille eleştirdi. Muğla'ya destek için geldiğini ifade eden Tarhan, "Yerel ve genel seçimlerde birlik ve beraberlik içinde olacağız. Muğla'nın genel ve özel sorunları var. Halkın sorunlarını paylaşacağız. Halka inmekten bahsederler, biz halka inmeyeceğiz. Zaten halkın yanındayız onların sorunlarını dinleyeceğiz. Bölgenin 2B sorunları var. Anayasal güvencesi olan orman köylüsünün hakları yok edildi" diye konuştu.

Kadının temsili önemli

Siyasette kadın sayısının değil nitelikli kadınların önemine değinen Tarhan, "CHP tüzüğünde yer alan yüzde 33'lük kadın kotası çok önemli bir çalışma. Bunun meyvelerini önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde göreceğiz. Ben bir kadın siyasetçi olarak kadın temsilini önemsiyorum. Kadınların siyasetteki salt çoğunluğu değil nitelikli çoğunluğu önemli. Siyasette nitelikli kadınlar yer alsın istiyoruz. Kendisi için değil ülkesi için çalışan kadınları siyasetin içinde görmek istiyoruz. Partimiz de bununla ilgili çalışıyor" dedi.

Yargı paketi aldatmaca

Hazırlanan dördüncü yargı paketiyle ilgili görüşlerini de açıklayan CHP'li Tarhan şunları söyledi: "Yargı paketini inceledim. İlk bakışta yaptığım değerlendirme; Terörle Mücadele Yasası'nda yapılan terör suçlarıyla ilgili propaganda suçlarının, suç olmaktan çıkartılması ve tutuklama sürecinin incelenmesine ilişkin koşulların değiştirilmesinde daha seri bir süreç öngörülmüş. Savcı mütalaasının istenmemesi bir örnektir. Yeni yargı paketinden kayda değer bir sonuç alınacağı düşüncesinde değilim. Bu ülkede yoksullara zenginlik illüzyonu yapılır gibi cezaevindekilere de ikinci yargı paketi, üçüncü yargı paketi, dördüncü yargı paketi diye birtakım aldatmacalar yapılıyor. Bu aldatmacaların tamamına karşıyız. Dördüncü yargı paketinin güçlü bir çalışma olmadığını görüyorum."

Başbakan korkuyor

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın mektuplarına ve görüşmelere değinen Emine Ülker Tarhan, Başbakan'ı korkaklıkla suçladı. Tarhan, "Başbakan bu tutanak ifşasından korkuyor. Başbakan kendisine bir padişahlık kurguluyor. Karanlık düşünceliler bazı suçlarının ortaya çıkmasından endişe duyar. Bu suçluluk psikolojisiyle basına saldırıyor. Hatta kendi arkadaşlarına saldırıyor. Eğer öyle bir korkusu olmasa Başbakan kendi arkadaşlarını susturmayı ve susmayı reva görür mü? Bir şeylerden korkuyor. Korkunun ecele faydası yok. O soruları, o tutanakta Öcalan açıkça ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'ndan değil de bir terörist başından öğrenmek zorunda kaldığımız o kayıtlar konusunda bize bilgi vermek zorundadır" dedi.
Ülkenin geleceği için Başbakan Erdoğan'a soruları olduğunu belirten Tarhan, "Basın aracılığıyla sorularım var: Birincisi; seçilmiş valiler konusu; bir eyalet valiliği sözü verilmiş midir? Çünkü bu tutanakta ona ilişkin işaretler var. İkincisi; Anayasa çalışması PKK ile birlikte mi yapılmaktadır? Çünkü bazı anayasa metinlerinin Öcalan tarafından orada yazdırıldığı görülüyor. Üçüncüsü; PKK, MİT ve Başbakan kendisini tutuklatacak bazı güçlere karşı birlikte omuz omuza mücadele etmiş midir? Bu soruların yanıtlarını Türk halkı merak ediyor. Ben kadınlar gününde emekçi kadınların bir temsilcisi olarak, bir anne olarak bunu sormak zorundayım. Ben çocuklarımızın geleceği için soruyorum" diye konuştu.

Zihniyet değişmeli

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için zihniyetin değişmesi gerektiğini ifade eden Tarhan sözlerini şöyle tamamladı: "Kadına karşı şiddetin önlenmesi, Anayasa'nın değiştirilmesiyle değil bizi yönetenlerin zihniyetlerinin değiştirilmesiyle mümkündür. Zihniyet sorunu çözülmeden sorun çözülmez. Yönetmelikler değiştirilmeli. Kamu görevlilerine yeterince müeyyide uygulanmazsa bu sorun çözülemez. Kadını mahluk olarak görenler bu sorunu çözemez."
CHP Muğla Merkez ilçe binasında yapılan basın toplantısının ardından Emine Ülker Tarhan, Yerkesik Beldesi'nde çalışan kadınları ziyarete gitti.