İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan yazılı açıklaması şöyle:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de Belediyecilik tarihinin en büyük ve kapsamlı operasyonundan yüzakıyla çıkmış bir belediyedir. Bu belediyenin başta Sayın Pervin Şenel Genç olmak üzere tüm bürokratlarında kamu görevlerindeki liyakat ve erdemleri ile Türkiye'nin yüzakı yerel yöneticilerdir.

Sayın Çakar'ın eleştirisini hayretle karşılıyorum tabiri caizse "Yavuz hırsız ev sahibini bastırmış."  Ülkemizde gerek her düzeyde bürokrasinin siyasallaştığı,  Başbakanlık Müsteşarının iktidar partisinin kızılcahamam toplantılarına katıldığı, Valilerin seçim süreçlerinde beyaz eşya dağıtarak AKP'ye oy istediği,   yargının alabildiğine siyasallaştığı bunun Uluslararası Yargıçlar Birliğinin toplantılarında gündeme geldiği, yazılı ve görsel medyanın baskı altına alındığı sadece bizim tarafımızdan değil dünyadaki saygın meslek örgütleri ve otoriteler tarafından dile getirilirken İzmir Büyükşehir Belediyesinde baskı var demek en hafif tabiri ile gerçeklere gözlerini kapamak ve hayal dünyasında yaşamaktır.

Sayın Çakar'ı yaşadığı sürreal dünyadan İzmir'in somut gerçeklerine dönmeye davet ediyorum. Bugün Türkiye'de kaç bin faal bürokratın önceki genel ve yerel seçimlerde AKP listelerinden aday adayı olduğunu seçilemeyenlerin de nasıl hızla kariyer basamaklarının tırmandıklarını hepimiz biliyoruz. Bu  konuda Türkiye'de eleştirilemeyecek tek kurum İzmir Büyükşehir Belediyesi onu eleştirme hakkı olmayan ise Türkiye'yi bir monarşik zihniyetle yönten siyasal iktidarın yerel uzantılarıdır.  İzmir Büyükşehir Belediyesi siyasal iktidarın tersine sadakati değil liyakati esas alan bir anlayışa yönetilmektedir. İzbeton Genel Müdürünün personeli ile toplantı yapması kadar doğal birşey olabilir mi?
 
Ancak şu yüklenici, alt yüklenici, taşeron arasındaki farkla ve hizmet alımları ile yapım ihaleleri arasındaki farkın ne olduğunu bilmeyen bir anlayış bizi eleştirmeye kalkıyor. Bilgi sahibi olmadan eleştirmek böyle oluyor demek ki.

İzmir'in parasını çarçur eden de İzmir Büyükşehir Belediyesi değildir tam tersine İzmirli'ye ülke ekonomisine kattığının pek azını nazlanarak geri veren Siyasal iktidardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin mali yapısı en güçlü belediyesidir.  Uluslar arası derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'de İzmir'den daha yüksek kredi notu verdiği bir başka belediye yok,  tüm yatırımlarımıza ucuz uluslararası kredi buluyoruz. Yeter ki gölge etmesinler.
Türkiye'de taşerona karşı mücadeleyi 2009 yerel seçimlerinde  somut eylemleriyle başlatan Sayın Aziz Kocaoğlu'dur. 2011 Genel seçimlerinde bu anlayış parti politikası olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından emeğin sömürüsü ve zulüm olarak nitelendirilmiştir. Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde taşeronlaşmaya karşı hazırlanan önergeye ret veren AKP Grup Başkan vekili hangi cesaretle bu konuda görüş beyan ediyor anlayabilmiş değiliz. Bu ülkeyi taşeron cennetine çeviren sizsiniz. Hangi hakla görüş beyan ediyorsunuz.

Biz parti politikamız doğrultusunda taşerona karşı bizimle mücadele veren gerek DİSK Genel İş,  gerekse Türk İş'e bağlı Belediye İş sendikasına da teşekkür ediyoruz.

Sayın Çakar'a bir ricam var burada laf üreteceğine Ankara'daki AKP bürokrasisinde takılan İzmir'in projelerinin önünü açmak için çaba sarfetsin, taşeronlaşmayı bir devlet politikası haline getiren siyasal iktidarın bu anlayışını değiştirmek için çaba sarfetsin, İzmir'deki belediyeleri çalışmaz ve üretemez hale getirmeye çalışan  ve Türkiye'de eşi benzeri bulunmayan teftiş uygulamalarının taciz boyutundan hukuksal boyuta gelmesi için çaba sarfetsin aksi takdirde İzmir halkı 2014'te yapılanların hesabını kendilerinden sandıkta soracaktır.

İlgili haber için tıklayınız


Çakar: Büyükşehir bürokratları, İZBETON işçilerine baskı uyguluyor