Kılıçdaroğlu, Ataşehir'deki CHP İstanbul 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında parti seçim otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada, seçime en hazırlıklı parti olduklarını savundu.
"Türkiye'nin sorunlarını çözmekte kararlı olan, cebini değil halkını düşünen tek partiyiz" diyen Kılıçdaroğlu, 13 Haziran'da Türkiye'yi aydınlığa ulaştırmak için çalıştıklarını söyledi.
Kendisinin 16 saat çalıştığını da dile getiren Kılıçdaroğlu, partililerden 24 saat, halk için, çocuklar için, kadın-erkek eşitliği için çalışmalarını istedi.
Kılıçdaroğlu, bu ülkede herkesin huzur içinde yaşamasını istediklerini belirterek, "İstiyoruz ki işsizlik, yoksulluk olmasın. Ülkeyi iyi yönetemiyorlar. Biz iyi yöneteceğiz. Adaleti, huzuru, barışı getireceğiz" dedi.
Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediyesi Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı'nın açılışında halka hitaben yaptığı konuşmada da iktidarı eleştirerek, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savundu.
13 Haziran'da kimsenin telefonunun dinlenmeyeceğini, kapıyı polisin değil sütçünün çalacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz yargıya müdahale etmiyoruz, yargı da bize müdahale etmesin" sözlerini anımsattı ve "13 Haziran'da yargıyı tarafsız ve bağımsız kılacağız. Siyasal mahkemelere son vereceğiz. Özel yetkili mahkemeleri tümüyle tarihe gömeceğiz" diye konuştu.
Türkiye'de resmi rakamlara göre 12 milyon 715 bin yoksul insanın bulunduğuna, binlerce çocuğun yatağa aç girdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, 13 Haziran'da bu tabloya son vereceklerini ve Aile Sigortası getireceklerini aktardı. Kılıçdaroğlu, yoksul ailelerde kadınların hesabına her ay 600 lira para yatırılacağını da anımsatarak, hedeflerinin bir tek çocuğun bile yatağa aç girmemesi olduğunu vurguladı.
"Biz birilerinin yaptığı gibi cebimizi düşünmeyeceğiz" diyen Kılıçdaroğlu, halka farklı gözle bakmayacaklarını, kadın erkek ayırmayacaklarını ifade etti.
Kılıçdaroğlu, "İstiyoruz ki bu ülkede herkes huzur içinde yaşasın. İşsizlik, yoksulluk olmasın. Ülkeyi iyi yönetemiyorlar. Biz iyi yöneteceğiz. Adaleti, huzuru, barışı getireceğiz. Türkiye'de ne sorun varsa, o sorunun çözüm adresi CHP'dir" dedi.
Parkın açılışı için geçen hafta gelemediğini de anımsatan Kılıçdaroğlu, "Niye gelemediğimi anlıyorsunuz. Kendi yaşamımı halkın çıkarları için adamaya hazırım" diye konuştu.

Gücümüz halkımızdır
 
Konuşmasında gençlerin 15 ay askerlik yaptığını, bu süreyi önce 9, aşamalı olarak da 6 aya indireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Memleketi kim savunacak?" diye sorulduğunu, Başbakan Erdoğan'ın oğlu bedelli askerlik yaparken bu sorunun akla gelmediğini ifade etti.
Üniversite öğrencilerinin yaz tatillerinde askerlik yapacağını, böylece okul sona erdiğinde askerliğin de biteceğini anlatan Kılıçdaroğlu, gücü halktan alınca bunların hepsinin yapılacağını söyledi.
Kılıçdaroğlu, "Ben, 'yapacağımı yaparım, hesabı mı halka veririm' diyorum. İcazeti kimseden almayacağız, halkımızdan alacağız. Gücümüz halkımızdır" dedi.
Taşeron işçiliğe son vereceklerini de belirten Kılıçdaroğlu, taşeron işçilerin grevli, toplu sözleşmeli sendikal haklara kavuşacağını aktardı.
 Kılıçdaroğlu, "Bana yetki verin. Temiz siyaseti, hesap veren siyaseti bu ülkeye nasıl getireceğiz göreceksiniz. Bize yetki verin, güç verin" diye konuştu.
Yargının siyasallaştığı ortamlarda bedel ödeyenlerin olduğunu, Adnan Menderes ve arkadaşlarının, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının bu dönemlerde siyaseten idam edildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Siyaseten kimse asılmasın diyoruz" dedi.
 Yargının siyasallaşmasını "tuzun kokması" olarak nitelendirdiklerini de dile getiren Kılıçdaroğlu, kokan tuzu ortadan kaldıracaklarını ve yargıyı bağımsız kılacaklarını söyledi.