AKP TBMM Grup Yönetim Kurulu'nun bugünkü toplantısında, partinin politikalarına aykırı görüşler dile getirdiği iddiasıyla İdris Bal'ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi kararı alındı.

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE TWITTER'DAN CEVAP VERMİŞTİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz Salı günü düzenlediği son grup toplantısında "Korkuyla büyük devlet olunmaz" demişti.

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal ise Erdoğan’ın bu sözlerine Twitter'dan "Korku ile büyük devlet olunamayacağı gibi, hesapsız, plansız, günübirlik küçük hesaplarla büyük devlet olunamaz ancak büyük hatalar yapılır" şeklinde yanıt vermişti.

KİMSEYE KÜFRETMEDİM


AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, ihraç talebi ile disipline sevk edildiği yönündeki haberleri değerlendirdi. Bal, “Ben kimseye ne küfrettim, ne laf attım, ne yan baktım. Dilim de sürçmedi şimdiye kadar. Dilerim ki Rabbim benim dilimi sürçtürmesin.” dedi.

AK Parti’de ihraç istemiyle disipline sevk edilen İdris Bal TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Bugüne kadar demokrasi için mücadele ettiğini anlatan Bal, “Ben kimseye ne küfrettim ne laf attım ne yan baktım. Dilim de sürçmedi şimdiye kadar. Dilerim ki Rabbim benim dilimi sürçtürmesin. Ben herkesle iyi geçinen bir insanım. Beni bu süreçte CHP’li vatandaşlarımız da aradı, MHP’li vatandaşlarımız da aradı. AK Parti’ye oy verenler de aradı. Demek ki ben doğruları söylüyorum. Bana gelen bir şey yok, umarım böyle bir algı yoktur. Böyle bir şey varsa ben kendim için üzülmem ama demokrasi adına üzülürüm. Umarım böyle bir şey yoktur. Henüz elime gelen bir resmi yazı olmadığından neyle itham edildiğimi bilmediğimden dolayı doğal olarak ben aceleci bir insan değilim. Ben sakin bir insanım. Herkesle konuşabilen bir insanım. Mantıklı bir şekilde düşünüp gereği neyse onu yaparım. Ben memleketini seven bir insanım, doğru olmaya doğru söylemeye devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.