CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu da 1. ve 2. bölgeden toplam 58 kadın aday adayını toplantıda yalnız bırakmadı. Açılış konuşmasını yapan Kadın Kolları Başkanı Nazan Çetin, tüm kadın aday adaylarına başarı dilerken kadınların sık sık uğradığı haksızlıklara değindi ve bunları milletvekili oldukları zaman gündeme getirmelerini istedi.

En çok sayıya ulaştık

Tacettin Bayır, "58 kadın milletvekili aday adayımız var. Kadın adaylardan en fazla sayıya bu dönemde ulaştık. Bu sayının fazla olması bir avantaj. Kadınlarımız adaylar kesinleşene kadar 10 kişilik gruplar kurup, birçok kişiye ulaşmaya çalışsınlar. Tüm aday adaylarımızın sanki listedeymiş gibi çalışarak partimizi iktidara taşıyacaklarına tüm yüreğimle inanıyorum. Tabiki bu çalışmalar adaylar kesinleştikten sonrada 12 Haziran'a kadar devam  etmeli. AKP iktidarını alaşağı etmek sözümüz olsun" dedi. Bayır, "Bugünkü iktidarın yandaş medyası varsa bizim de alın terimiz, emeğimiz var. Bizim için gece gündüz çalışan Atatürkçülerimiz, gençlerimiz, kadınlarımız var. Hep birlikte 12 Haziran'da sandıklara yürüyeceğiz. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakan olduğunu göreceğiz. Yolumuz açık, günümüz aydınlık, geleceğimiz sağlıklı ve onurlu olsun" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Torbalı'ya yaptığı ilçe ziyaretinde yaşadığı bir olayı anlatan Bayır, "Yaptığım ilçe ziyaretinde 81 yaşında bir kadının elini öpmek istediğimde sanki bir buzu tutuyordum. O pazara ot satmak için gelmeye mecbur olduğunu söyleyen 81 yaşındaki eli öpülesi kadın sabah dağda topladığı otları pazarda satmak zorundaydı. Nedenini sorduğumda bana para kazanması gerektiğini çünkü torununa süt almak zorunda olduğunu söyledi. Böyle bir yoksulluk ortamı oluşturan AKP'yi alaşağı etmek boynumuz borcu olsun. Bu yüzden hep birlikte ülkenin üstüne kara bulut gibi çöken AKP'yi iktidardan indirmeliyiz. Hep söylediğim bir şey vardı yine söylüyorum; içinde bulunduğumuz durumdan ak saçlıların deneyimi, gençlerimizin dinamizmi, kadınlarımızın şefkatinden yaratacağımız hamurla kurtuluruz" dedi.