CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun beklenen Diyarbakır mitingi başladı. Kılıçdaroğlu konuşma yapacağı platforma boynunda puşi ile geldi. Sözlerine ise Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek başladı.

Kılıçdaroğlu Diyarbakır mitingine eşi Sevi Kılıçdaroğlu ile çıktı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Bu ülkeyi hepimiz seviyoruz. Bu ülke için yaşıyoruz. Ayrılık gayrılık bizim kitabımızda yok. Barış her yerde olacak.

Diyarbakırlı buraya fabrika yap diyor. Erdoğan biz buraya fabrika yapmayacağız diyor. Daha sonra geldi ve dedi ki size modern bir hapishane yapacağız dedi.

O HAPİSHANEYİ MÜZE YAPACAĞIZ!


Kemal kardeşiniz size cezaevi değil fabrika sözü veriyor. Eski hapishanede büyük acılar yaşandı büyük işkenceler yaıldı. O hapishaneyi de müze yapacağız, Diyarbakırlıların çektiği acıları orada görecekler. Geçmişimizle yüzleşeceğiz. Biz özgürlük ve demokrasi istiyorsak geçmişimizle yüzleşeceğiz. O hapishaneyi müze yapıp halka armağan edeğiz.

Cezaevleri'nde hasta olup tedavisi için izin verilmeyen kişi sayısı 212 kişi. Tutuklu sayısı 2005'te 28 bin kişi 2009'da 52 bin kişi. Yakalıyorsunuz atın içeri diyorsunuz. Daha önemli bir şeye geliyorum: Sadece düşüncelerini açıkladığı için 2010'un ilk altı ayında 500 kişi tutuklanıyor. Bu insanlar hakkında bin 200 yıl hapis istiyor. Bu hükümet barışı, kardeşliği getirebilir mi?

TAŞ ATAN ÇOCUKLAR


Geliyorum taş atan çocuklara; taş attı diye yüzlerce çocuk tutuklandı. 2009'da 177 çocuk taş attı diye yargılandı 772 yıl hapse mahkum edildi. Bunlar nerede oluyor eski DGM'ler yeni Özel Yetkili Mahkemeler. Bu mahkemeler olduğu sürece yargı bağımsız olmaz.. Demokrasi gelecekse her alanda gelmeli, insanlar inançlarından, kimliklerinden ötürü ayrım yapılmamalı, her insan eşit yurttaşlık temelinde beraber olmalı.

Daha düne kadar diyorlardı ki CHP statükocu, ezberini bozdum şifresini çözdüm. Kimyasını bozdum.

Yüzde 10 barajını getirdiler. 12 Eylül'ün uzantısı bir yasayla getirdiler. Biz kaldıralım dedik gelmediler. Darbelere karşıyız dedi, biz de karşıyız dedik. Gelin 35. maddeyi kaldıralım dedik korktular. AKP özgürlükçü değil, insan haklarından yana değil. Aile mutluluğundan yana değil. Ahmet Arif ne diyor,
Bunlar, Engerekler ve çıyanlardır, Bunlar, Aşımıza, ekmeğimize Göz koyanlardır, Tanı bunları, Tanı da büyü...

KCK TUTUKLAMALARI

Size bir örnek daha vereceğim. Halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarını hapiste tutuyorlar. Kelepçelediler, sıraya dizdiler, medyaya servis yaptılar. Eğer halkın iradesine saygılıysanız o insanları aylarca neden tutuklandıklarını bilmiyorlar.. Gizlilik kararı getiriyorsun avukatı da bilmiyor neden tutuklandıklarını bilmiyor. Bağımsız, insan haklarından yana bir yargı düzeni kuracağız. Çocuklarımızı, kadınlarımızı koruyacğaız, düşünce özgürlüğünü getireceğiz.

ÖZERKLİK ŞARTI

Avrupa Birliği özerklik şartını uygulayacağız dedik, hemen siz Türkiye'yi böleceksiniz dediler . Buradan sesleniyorum. Türkiye bir bütündür böldürmeyiz.. Bayrak üzerinden siyaset yapılmaz, bayrak hepimizin onuru şerefidir, o bayrak üzerinde siyaset yapmak bölücülüktür, en büyük bölücü de Recep Tayyip Erdoğan'dır.. Diyarbakır ne ise İzmir odur.

Ne olursa olsun Türkiye'ye barışı getireceğim ve mutlu bir Türkiye'yi birlikte kuracağız.

Geliyor Kürt sorunu var diyor sonra diyor ki böyle bir sorun yok. Böyle bir sorun var mı? Ben de diyorum böyle bir sorun var ve bu sorunu ben çözeceğim. Diyarbakır'da sivil havalimanı niye yok? 1.5 milyon nüfusu var. Size verilen her söz havada kaldı. Oylarınızı aldılar sizin yüzünüze bakmadılar. Oy isteyeceğiz, verseniz de vermeseniz de sorunlarınızı çözeceğiz çünkü bizim için yandaş yok sadece ve sadece yandaş var.

Diyarbakır'da fabrika yok ama icra dairesi sayısında artış var. Benim size sözüm var; petrol boru hatları bu bölgeden geçer, Doğu ve Güneydoğu'yu petro kimya üssü haline getireceğiz. Burada insanlar akşam evine huzur içerisinde gidecek.

Recep Bey'in derdi para.. 2.5 aylık Kübra anasının kucağından açlıktan öldü. Diyarbakırlı bir anne çocuğuna kahvaltı veremdi diye öldü.. Kadının hesabına en az 600tl yatıracağız ve kadını namerde muhtaç etmeyeceğiz. Recep Bey diyor ki Kemal Bey gözünü Merkez Bankası'nın parasına göz koymuş. Benim için önce para değil insan. Ne oldu size gözünüzü para doyursun.. Size sözüm var bu ülkenin yoksulluğunu bitireceğim, Aile Sigortası ile herkese ekonomik özgürlük getireceğiz. Her etnik kimlik içerisindeki kardeşimiz barış içerisinde yaşayacak.

Ali Demir ÖSYM koltuğuna demir atmış Ar damarı çatlamış bir adam gençlere örnek olamaz.Bana yetki verin ben o koltukta oturan adamı o koltuktan alaşağı edeyim. Çözüm halkın iktidarı..

Adam gibi adamsan yüreğin varsa, çıkarsın karşıma sen sorarsın bencevaplarım, ben sorarım sen cevaplarsın. Ama Recep Bey Kemal kardeşinizin karşısına çıkamaz. Bir geçmişinin temiz olması lazım, iki kul hakkı yememesi lazım, bir de mangal gibi yürek olması lazım.

Ben de Diyarbakır'la Diyarbakırlılarla gurur duyuyorum.

Konuşmamı Ahmet Arif şiiriyle bitimek istiyorum;

Öyle yıkma kendini,

Öyle mahzun, öyle garip...

Nerede olursan ol,

İçerde, dışarda, derste, sırada,

Yürü üstüne-üstüne,

Tükür yüzene celladın,

Fırsatçının, fesatçının, hayının...

Dayan kitap ile Dayan iş ile.

Tırnak ile, diş ile, Umut ile, sevda ile, düş ile.

Dayan rüsva etme beni.