Halide Demir- İstifalarını ve gerekçelerini CHP Genel Merkezi ve CHP İzmir İl Başkanlığı'na gönderdiklerini belirten Özkan Türkdoğan, Haberekspres'e yaptığı değerlendirmede; Mehmet Gönenç adına karşı olmadıklarını ancak aday belirleme sürecindeki ön seçim, eğilim yoklaması ve anket uygulamasına tepkili olduklarını söyledi.

İstifalarını gönderdiklerini, şu ana kadar bir tepkiyle karşılaşmadıklarını ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in kendilerini aramasını beklediklerini kaydeden CHP Bergama İlçe Başkanı Türkdoğan, taban ve örgütün kendilerinden ısrarla İdris Yavuz Yılmaz'ı istediğini belirtti.

ÖRGÜTÜN ISRARLA İSTEDĞİ İSİM İDRİS YAVUZ YILMAZ

Türkdoğan, “Bugün istifa nedenimiz örgütün bizden istemiş olduğu aday belirleme sürecindeki yöntemdi. Herhangi bir adayın adını zikrederek, çok isteyerek bu kararları almadık. Belirlemedeki yöntemde sıkıntı yaşadık, ona tepki gösterdik. Genel başkanımızın dediği gibi 'Kiminle bir oy fazla alacaksak, onunla gideriz' anlayışı olmalıydı. Ön seçim, eğilim yoklaması ve anket yöntemi uygulanmalıydı. Üçünün de uygulanmadığını düşünüyoruz. Bizce dürüstçe anket yapılmadı. Samimiyetleriyle ortaya konan anket yapıldığına inanmıyoruz. Aday isminden rahatsızlık duymuyoruz. Örgütün ısrarla istediği aday İdris Yavuz Yılmaz. Bu konuyu hiç tartışmadılar, kendi kafalarına göre karar verdiler. İstifalarımızı genel merkeze ve ile gönderdik. Herhangi bir tepki almadık. İl başkanımızla henüz görüşmedik, bizi aramasını bekliyoruz. Ararlarsa konuşuruz” diye konuştu.

İSTİFA METNİNDE 'KAPIKULU VE KONU MANKENİ DEĞİLİZ' DENİLDİ

Özkan Türkdoğan'ın genel merkez ve il başkanlığına gönderdiği yazılı istifa metninde, “Partimizin genlerinde mevcut olan tabanın iradesinin alınması yönünde hiçbir mekanizma işletilmemiştir. Parti içi demokrasi havada kalmıştır. Parti üyelerimizin ve seçmenimizin özgür irade ve talepleri dikkate alınmamıştır. Sosyal demokrat bir partide ve ideolojide asıl olan kararların aşağıdan yukarı doğru verilmesidir. Yani tabanının sesine kulak verilmesidir. Ama tam tersi bir süreç yaşanmıştır. İlçe yönetimimiz ve örgütümüz bir kapıkulu ve konu mankeni değildir. İlçe yönetimi tabanın kendine verdiği görevi yapabilmek için her türlü fedakarlığı yapmıştır. Bu koşullar altında gelinen noktada Parti tabanına duyduğumuz saygı sorumluluk ve demokrasi anlayışımız çerçevesinde İlçe yönetim kurulu görevimizden istifa ediyoruz. Amacımız tartışma ve kavga çıkarmak,süreci zorlaştırmak değildir. İlkelerimizle geldik,dik durduk ve onurumuzla gidiyoruz” denildi.

İŞTE GEREKÇELER

İstifa gerekçeleri ise şu şekilde sıralandı: “Önseçim (veya eğilim yoklaması) yapılmamıştır. İlçe yönetim Kurulumuzun görüşü alınmamıştır. İlçe örgütümüzün görüşü sorulmamıştır. İl Başkanlığı dar bir ekip anlayışı ile yanlı hareket etmiş, Genel Merkezide yanıltmıştır. Komisyonda görevli Genel Başkan yardımcımız Gökhan Günaydın, İl Başkanı ile birlikte Zeytindağ Beldesi'ne gelerek ve yalnızca Bergama Belediye Başkanını çağırarak bir görüşme yapmıştır. Bu görüşmede İlçe Yönetimine ve İlçe Başkanına bilgi verme ihtiyacı dahi duyulmamıştır. Görüşmenin içeriği bilinmemektedir.”